Συνάντηση Δένδια- Λαβρόφ στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα

Οι δυο υπουργοί θα μιλήσουν στην Μόσχα για το Ουκρανικό. 

Ταξίδι-αστραπή στη Μόσχα ετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την ερχόμενη Παρασκευή. 

«Ξεμπροστιάζουν» Μητσοτάκης και Δένδιας την Τουρκία για την Ίμβρο

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταφέρει ένα μήνυμα. Μετά από το ταξίδι του στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Λαβρόφ, τον κάλεσε στη Ρωσία. 

Την Παρασκευή, λοιπόν, οι δυο υπουργοί θα μιλήσουν στην Μόσχα: φυσικά για το Ουκρανικό. 

Ο Νίκος Δένδιας θα τονίσει ότι είναι: απαραίτητο  να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Δεν πάμε, όμως, ως απλοί διαμεσολαβητές. Πάμε ως μια ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ, που έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και με τη Ρωσία. Αλλά και ως μια χώρα που ενδιαφέρεται για την ομογένεια στην Ουκρανία. Θυμίζω: 120.000 Έλληνες ζουν στη Μαριούπολη. 

Μια κλιμάκωση της κρίσης, θα ήταν σε βάρος όλων. Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο κύριος Δένδιας και φυσικά θα συζητηθούν και οι διμερείς μας σχέσεις. 

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Τούρκος dj, που έπαιξε house μουσική στο video clip που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά.

Ο Τούρκος dj, είπε ότι μ' αυτό το προκλητικό video clip, έγινε γνωστή η Παναγία Σουμελά. Χάρη στα 20 εκατ. views, λέει, προβλήθηκε παγκοσμίως. Ισχυρίζεται κι ότι πήρε άδεια από τις Τουρκικές αρχές. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Το Υπουργείο, όμως, είπε πως  φταίει η Νομαρχία Τραπεζούντας.

Για το θέμα μίλησε στο STAR ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. 

Ο κ. Παπαϊωαννού είπε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε τεράστια δυσαρέσκεια για το περιστατικό και για το ότι δόθηκε άδεια από τις Τουρκικές Αρχές, Ο χώρος ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους. Όλοι είδαν πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top