Oυκρανία: Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ

Η τηλεδιάσκεψη είχε θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά στρατιωτών

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Ελληνες πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία

Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Οικονόμου: Τραγικό γεγονός η διπλή ανθρωποκτονία ομογενών στην Ουκρανία - Συνομιλία Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του

Στο περιστατικό της διπλής ανθρωποκτονίας των δύο Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς το «τραγικό γεγονός».

Τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνομιλήσει με Ουκρανό ομόλογό του και ευχήθηκε συλλυπητήρια στις οικογένεις των νεκρών και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση στην Ουκρανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά την κρίση στην Ουκρανία. Σε πλήρη συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων της, ελπίζοντας να έχουμε μια ειρηνική διευθέτηση των διαφορών εκεί. Στην κρίση της Ουκρανίας η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους της, από την άλλη κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Πάντα συνομιλούμε με όλες τις πλευρές».

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top