Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά στρατιωτών

Ακόμα δύο τραυματίες - Το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη χώρα

Δυο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πυρά στρατιωτών μετά από συμπλοκή στο χωριό Γράνιντνα στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Γιατί η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία; - Τι θέλει ο Πούτιν

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, τρεις Ουκρανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ για ασήμαντη αφορμή, σκοτώνοντας τους δύο ομογενείς.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο Ελλήνων ομογενών

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Κεραμέως: «Στην Ελλάδα εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Ουκρανία»

Επαναπατρίστηκαν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Ουκρανία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί τους το Σαββατοκύριακο και συντονισμένων ενεργειών μας. Στεκόμαστε δίπλα στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, μεριμνούμε για την ασφάλειά τους», επεσήμανε η υπουργός.


Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top