EMA: Υπέρ της δημιουργίας ειδικού εμβόλιου για τη μετάλλαξη Όμικρον

Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να συστήσουμε τέταρτη δόση

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να συστήσει μια τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

ΠΟΥ: Τα κρούσματα της Όμικρον δεν έχουν φτάσει σε κορύφωση σε πολλές χώρες

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα από κλινικές δοκιμές ή δεδομένα παγκόσμιας μετάδοσης του ιού για να υποστηρίξουν τη σύστασή μας για μια τέταρτη δόση του γενικού πληθυσμού», είπε ο Μάρκο Καβαλιέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). 

ΠΟΥ: Η Ευρώπη είναι σε κατάσταση που μπορεί να φέρει το τέλος της πανδημίας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Καβαλιέρι τόνισε τη συνέχιση του εμβολιασμού και το σχέδιο χορήγησής του, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αναμνηστικού εμβολιασμού, ο οποίος παρέχει σημαντική προστασία έναντι του ιού. 

Επεσήμανε επίσης την εμφάνιση μίας νέα υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον, που ονομάζεται BA.2, η οποία εξαπλώνεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπέρ της δημιουργίας ειδικού εμβολίου για την Όμικρον 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ νωρίς για να οριστεί το πώς διαφέρει αυτή η νέα υποπαραλλαγή από τη δημοφιλή Όμικρον όσον αφορά τη μεταδοτικότητα και την ικανότητα διείσδυσης της ανοσίας. 

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον 2 μπορεί να δώσει νέο κύμα μολύνσεων

Ωστόσο, η Coreper είπε ότι υποστηρίζει την ανάγκη για μια αναβαθμισμένη έκδοση του εμβολίου που στοχεύει συγκεκριμένα τη μετάλλαξη Όμικρον. Ο Καβαλιέρι είπε ότι ο οργανισμός εξετάζει αιτήματα για αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών και είπε ότι αναμένει παρόμοια αιτήματα για χρήση στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top