Τουρκία: Ο λαός πεινάει και ο Ερντογάν μιλά για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

«Δε θα δεχτούμε την εργαλοιοποίηση μεταναστών» δηλώνει ο Κ. Μητσοτάκης

Σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη- Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (1/12/21)

Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο προαναγγέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που ο λαός του βυθίζεται στη φτώχεια. 

«Εμείς ας λέμε την Μεσόγειο "Γαλάζια Θάλασσα".  Εκεί λοιπόν θα κάνουμε τις εργασίες μας πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο Reuters, ότι το Αιγαίο και ο Έβρος δεν είναι προτεκτοράτο της Τουρκίας. 

Eντυπωσιακή άσκηση από «Τα βατράχια» του Πολεμικού Ναυτικού

«Δεν θα ανεχθούμε επεισόδιο 2 στην εργαλειοποίηση μεταναστών, ότι έγινε το 2020 δε θα ξανασυμβεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά μέσα μιλούν για την αμερικανική «απόβαση» στο -στρατηγικής σημασίας - λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Καταρρέει η τουρκική οικονομία - Καφές και ζάχαρη με δελτίο

Η Ελλάδα, όμως, κάνει επίδειξη ισχύος «σαρώνοντας» το Αιγαίο με συμμαχικές δυνάμεις. Ελληνικές φρεγάτες, ελικόπτερα, υποβρύχια και πεζοναύτες πραγματοποίησαν σήμερα άσκηση στην Κρήτη με ναυτικές μονάδες συμμαχικών Νατοϊκών χωρών, όπως η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ρουμανία στο πλαίσιο της άσκησης Niriis 21 και στέλνουν μήνυμα επιχειρησιακής ετοιμότητας σε κάθε επίδοξο επιβουλέα !

Καταρρέει η ξανά η τουρκική λίρα - Για «συνωμοσία» μιλά ο Ερντογάν

Η Ελλάδα «φρενάρει» την επιρροή της Τουρκίας και στα Δυτικά Βαλκάνια. Τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο, στηλίτευσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από την Λετονία. 

Αιχμές Δένδια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για τον ρόλο της Τουρκίας στα Δ. Βαλκάνια

«Ανέπτυξα τις θέσεις της ελληνική κυβέρνησης για την ανάγκη σταθεροποίησης της κατάστασης στα Δυτικά Βαλκάνια» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top