Καταρρέει η τουρκική οικονομία - Καφές και ζάχαρη με δελτίο

Έγιναν οι πρώτες διαδηλώσεις με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν

Καταρρέει η τουρκική οικονομία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η τουρκική λίρα κατέγραψε βουτιά 15% σήμερα, στη δεύτερη χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε των πρόσφατων μεγάλων μειώσεων επιτοκίων και δεσμεύθηκε να κερδίσει τον «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας», παρά την εκτεταμένες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης.

Ήδη έγιναν οι πρώτες διαδηλώσεις με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση, όμως ο Τούρκος πρόεδρος δε βρίσκει λόγο για διεξαγωγή εκλογών. Eλπίζει πως όλα θα πάνε καλύτερα, ποντάροντας στους ξένους επενδυτές.

Η κατρακύλα της τουρκικής λίρας θα αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό και οι Τούρκοι σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν κάποια κλασικά προϊόντα, όπως καφέ και ζάχαρη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Γι’ αυτό το λόγο έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές, δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Το τουρκικό νόμισμα κατακρημνίστηκε έως τις 13,45 λίρες έναντι του δολαρίου, μετά από αλλεπάλληλα πτωτικά ρεκόρ στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top