Μετάλλαξη Όμικρον: «Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο σε 100 μέρες»

Τι λέει ο Άλμπερτ Μπουρλά για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/11)

Καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στον πλανήτη, πολλοί «κρούουν τον κώδωνα» για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο στέλεχος διαφέρει πολύ από το αρχικό του κορωνοϊού, στο οποίο έχουν βασιστεί τα εμβόλια

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έκανε μία αισιόδοξη δήλωση, κατά την οποία μπορούμε να έχουμε νέο εμβόλιο προσαρμοσμένο στη συγκεκριμένη μετάλλαξη σε 100 μέρες. 

Όμικρον: Τι λέει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τα υπάρχοντα εμβόλια

Ο CEO της Pfizer τόνισε για άλλη μια φορά πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε από οποιαδήποτε παραλλαγή είναι ο εμβολιασμός, καθώς μειώνει τις πιθανότητες βαριάς νόσησης και θανάτου. 

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει μια προσέγγιση για την ανάπτυξη και παραγωγή παραλλαγμένων εκδόσεων του εμβολίου μας σε περίπου 100 μέρες, αν χρειαστεί, οι οποίες θα τίθενται προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές».

«Ακόμα πιστεύουμε, ωστόσο, πως η καλύτερη προστασία απέναντι στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης εμβολιασμός και ο ενισχυτικός εμβολιασμός όλων των επιλέξιμων ατόμων», συνέχισε.

Μετάλλαξη Όμικρον: Υπήρχε στην Ευρώπη πριν εντοπιστεί στη Νότια Αφρική;

Για το αντιικό φάρμακο που ετοιμάζει η Pfizer, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως: «Παράλληλα, εάν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η αντιική θεραπεία μας, που λαμβάνεται από το στόμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωράμε μπροστά και συνεχίζουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον διαρκή αγώνα μας κατά της πανδημίας».
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top