Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον μπαίνει στα ΜΜΜ χωρίς αρνητικό τεστ

Αυστηροί έλεγχοι από ελεγκτές και αστυνομικούς

Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι από τις 6 Δεκεμβρίου θα επιβάλλεται πρόστιμο από 600 – 1.000 ευρώ σε όποιον θα μπαίνει σε μέσα αστικής μεταφοράς χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή πράσινο πάσο.

Επέστρεψαν τα lockdown στην Ευρώπη - Τα μέτρα που έχει πάρει η κάθε χώρα

Οι έλεγχοι δε θα πραγματοποιούνται μόνον από τους μόνιμους ελεγκτές, αλλά και από αστυνομικούς, καραμπινιέρους και αστυφύλακες και άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Ιταλία: Ανεμβολίαστοι διοργανώνουν πάρτι με κρούσμα για να κολλήσουν

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ντράγκι, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ζήτησε, επίσης την αποδοτική συνεργασία όλων των εμπορικών ενώσεων της χώρας, ώστε η εφαρμογή του μέτρου που δε θα επιτρέπει την είσοδο σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να είναι αυστηρή και χωρίς κανενός είδους εξαίρεση.

Χθες στην Ιταλία ανακοινώθηκαν 7.975 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 65 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 276.000 διαγνωστικά τεστ, το 2.9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 669 ασθενείς, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 5.135.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί βαρύτερα συμπτώματα από τις υπόλοιπες». Συνολικά, σε όλη την χώρα, στο 9% των νοσοκομειακών κλινών βρίσκονται ασθενείς με Covid-19. 

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο,  αποφάσισε ότι από την 1η Δεκεμβρίου η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα αρχίσει να χορηγείται σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που το επιθυμούν. 

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, τέλος, δήλωσε πριν λίγο, ότι «σε αυτή την φάση - η οποία είναι ακόμη ιδιαίτερα κρίσιμη για την δημόσια υγεία - η εθνική και τοπική αστυνομία θα συνεχίσει να προσφέρει στον μέγιστο βαθμό της υπηρεσίες της, με αίσθημα ευθύνης και την αναγκαία αποφασιστικότητα, αλλά και με περισσότερους ελέγχους σε ό,τι αφορά την χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, ιδίως  σε ωράρια και σε περιοχές μεγάλης προσέλευσης των πολιτών». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top