Μετάλλαξη Όμικρον: Όλες οι χώρες στις οποίες έχει εντοπιστεί έως τώρα

Ύποπτο κρούσμα στην Αυστρία - «Ζήτημα ωρών» να εντοπιστεί στη Γαλλία

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική/ (28/11/21)

Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που ονομάστηκε Όμικρον, εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί κρούσματα στη Μποτσουάνα, στη Νότια Αφρική, στο Ισραήλ, στο Χονγκ Κόνγκ, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Δανία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστραλία και στην Τσεχία.

Κόκκινος συναγερμός στον πλανήτη για τη μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαηξη Όμικρον εντοπίστηκε από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής αυτήν την εβδομάδα, οδηγώντας πολλές κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Νότια Αφρική και σε γειτονικές της χώρες.

Το νέο αυτό στέλεχος, έχει χαρακτηριστεί «στέλεχος ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας καθώς ενδέχεται να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και να παρατείνει την πανδημία. 

Χάος στα αεροδρόμια της Νότιας Αφρικής - Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τρόπου να γυρίσουν στις πατρίδες τους/AP

Η παραλλαγή Όμικρον θεωρείται πιο μεταδοτική από προηγούμενες, αν και οι εδικοί ακόμη δεν γνωρίζουν αν προκαλεί πιο σοβαρή ή πιο ήπια νόσηση σε σχέση με άλλα στελέχη.

Ολλανδία: 13 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 13 από τα κρούσματα κορωνοϊού  που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή φέρουν την παραλλαγή Όμικρον.

Ολλανδία: Θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον 13 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

Οι 13 αυτοί ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και επέβαιναν σε δύο πτήσεις με συνολικά περίπου 600 επιβάτες.

Αυτοί που βγήκαν θετικοί βρίσκονται σε απομόνωση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο.

Δανία: Δύο ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον

Η Δανία κατέγραψε δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αρχή λοιμωδών ασθενειών της χώρας.

Χάος στα αεροδρόμια της Νότιας Αφρικής - Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τρόπου να γυρίσουν στις πατρίδες τους/AP

«Αυτό ήταν αναμενόμενο και επομένως η στρατηγική μας είναι να συνεχίσουμε την εντατική παρακολούθηση των μολύνσεων στη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Serum Χένρικ Ούλουμ.

Τα δύο αυτά άτομα, τα οποία ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Δανία, τέθηκαν σε απομόνωση και οι αρχές ιχνηλατούν τυχόν στενές επαφές τους.

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον και στην Αυστραλία

Το υπουργείο Υγείας της πιο πολυπληθούς πολιτείας της Αυστραλίας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο ταξιδιώτες που έφτασαν χθες Σάββατο στο Σίδνεϊ από τον νότιο τμήμα της Αφρικής βρέθηκαν θετικοί στο στέλεχος Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Και οι δύο ήταν ασυμπτωματικοί, πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τις αρχές. Άλλοι 12 επιβάτες της ίδιας πτήσης που επίσης προέρχονται από το νότιο τμήμα της Αφρικής μπήκαν σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διαγνωστεί με covid-19, ενώ οι συνολικά 260 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος - επιβάτες και πλήρωμα-έχουν λάβει εντολή να αυτοαπομονωθούν.

Χάος στα αεροδρόμια της Νότιας Αφρικής - Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τρόπου να γυρίσουν στις πατρίδες τους/AP

Τα κρούσματα στην Αυστραλία αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού ίσως αποδειχθεί δύσκολο να περιοριστεί. Το Όμικρον εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρικής και έκτοτε έχουν αναφερθεί κρούσματα στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Μποτσουάνα, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. Οι αρχές της Αυστρίας εξατάζουν σήμερα ένα ύποπτο κρούσμα.

Ύποπτο κρούσμα στην Αυστρία

Επανάληψη της Δέλτα η Όμικρον- Περισσότερα κρούσματα και βαριές νοσήσεις

Ένα πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσαν αργά χθες Σάββατο οι τοπικές αρχές. Το ύποπτο κρούσμα αφορά έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα και ο οποίος βρέθηκε θετικός στην covid-19, με ενδείξεις ότι έχει προβληθεί από τη νέα παραλλαγή, αν και η επιβεβαίωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, επεσήμαναν οι αρχές του Τιρόλου. Στην Αυστρία ισχύει ήδη από τη Δευτέρα lockdown λόγω της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων της covid-19.

Υπουργός Υγείας Γαλλίας: Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη χώρα

Χάος στα αεροδρόμια της Νότιας Αφρικής - Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τρόπου να γυρίσουν στις πατρίδες τους/AP

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους περιορισμούς για να περιορίσει την εξάπλωσή του. «Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, αλλά είναι ζήτημα ωρών», είπε στους δημοσιογράφους ο Ολιβιέ Βεράν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top