ΠΟΥ: «Ανησυχητική η μετάλλαξη της Μποτσουάνας» - Η νέα ονομασία της

Η παραλλαγή αυτή έχει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης

Παγκόσμιος συναγερμός για τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδρίασε σήμερα για να αξιολογήσει το νέο, παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, αποφάσισε να το χαρακτηρίσει «παραλλαγή ανησυχίας».

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Στο Βέλγιο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη

Στην παραλλαγή B.1.1.529 δόθηκε η ονομασία «Όμικρον» από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή αυτή επιφέρει μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης, σε σύγκριση με τις άλλες «παραλλαγές ανησυχίας».

Τα κρούσματα της Όμικρον φαίνεται ότι αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Οι χώρες που κλείνουν τα σύνορα με τη νότια Αφρική

Γιατί είναι τόσο ανησυχητική η νέα παραλλαγή από τη Μποτσουάνα

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Αφρική, είναι η πιο ανησυχητική που έχουν δει οι Βρετανοί υγειονομικοί, αφού έχει τον διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη Δέλτα, μεταξύ των οποίων και κάποιες που συνδέονται με τη δυνατότητα να μην αναγνωρίζεται από τα αντισώματα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η παραλλαγή αυτή, η αποκαλούμενη B.1.1.529, φέρει μια πρωτεΐνη ακίδα που είναι δραματικά διαφορετική από εκείνη του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, στο οποίο βασίστηκαν τα εμβόλια του κορωνοϊού.

Έχει μεταλλάξεις που είναι πιθανόν να μην αναγνωρίζονται από τα αντισώματα που παράγονται τόσο από τις προηγούμενες μολύνσεις όσο και από τον εμβολιασμό, καθώς και μεταλλάξεις που συνδέονται με αυξημένη μεταδοτικότητα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν από κοινού να αναστείλουν προσωρινά όλες τις πτήσεις από τη νότια Αφρική, ώστε να προλάβουν μια μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top