Μετάλλαξη Μποτσουάνα: «Μπλόκο» των 27 στα ταξίδια από τη νότια Αφρική

Φον Ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά»

Παγκόσμιος συναγερμός για τη νέα παραλλαγή Μποτσουάνα από τη νότια Αφρική - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Μποτσουάνα. 

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Στο Βέλγιο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη

Σε ανάρτηση στο Twitter, η σλοβενική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Οι χώρες που κλείνουν τα σύνορα με τη νότια Αφρική

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά»

Την ανάγκη η Ευρώπη να δράσει πολύ γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα απέναντι στη νέα μετάλλαξη που εμφανίστηκε στις χώρες της νότιας περιοχής της Αφρικής, υπογράμμισε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωσή της από τις Βρυξέλλες. 

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα νέα σχετικά με τη νέα εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή της Covid-19. Γνωρίζουμε ότι οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη περισσότερων ανησυχητικών παραλλαγών του ιού που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες. Είναι πλέον σημαντικό όλοι εμείς στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα αποφασιστικά και ενωμένοι», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα- Τι ισχύει από 27/11

Ακόμα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη-μέλη να ενεργοποιήσουν το φρένο έκτακτης ανάγκης, ώστε να σταματήσουν τα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής και από άλλες χώρες που επηρεάζονται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας παραλλαγής.

«Όλα τα αεροπορικά ταξίδια προς αυτές τις χώρες θα πρέπει να ανασταλούν έως ότου κατανοήσουμε ξεκάθαρα την επικινδυνότητα αυτής της νέας παραλλαγής. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες καραντίνας», ανέφερε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι μίλησε σήμερα με επιστήμονες και κατασκευαστές εμβολίων, οι οποίοι όπως είπε υποστηρίζουν πλήρως αυτά τα προληπτικά μέτρα για να σταματήσει η διάδοση της νέας παραλλαγής και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας.

«Σας παρακαλούμε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατό εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα και να ακολουθήσετε τους κανόνες για να προστατευθείτε. Οι ενισχυτικές δόσεις παρέχουν ακόμη καλύτερη προστασία, γι' αυτό οι Ευρωπαίοι πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να προστατευτούν μέσω του εμβολιασμού», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται όλα τα (μάσκα, κοινωνικές αποστάσεις..) που βοηθούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. «Είναι σημαντικό γιατί μας βοηθάει να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο. Ώρα για περισσότερους εμβολιασμούς και αναμνηστικά εμβόλια», τόνισε και σημείωσε ότι η σύμβαση της ΕΕ με τους κατασκευαστές εμβολίων λέει ότι το εμβόλιο πρέπει να προσαρμόζεται άμεσα σε νέες μεταλλάξεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top