Σήφης Βαλυράκης: Τιμητικό αφιέρωμα σε φεστιβάλ του Μιλάνου

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ μίλησε για τους αγώνες του για τη δημοκρατία

Τιμητικό αφιέρωμα στην προσωπικότητα του πρώην υπουργού και αγωνιστή της δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε σε φεστιβάλ του Μιλάνου.

Δέκα μήνες μετά το χαμό του Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε τιμητικό αφιέρωμα στη μνήμη του, κατά την έναρξη του 39ου διεθνούς φεστιβάλ Ficts στο Μιλάνο. 

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Φράνκο Ασκάνι, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα με θερμά λόγια για τον Σήφη Βαλυράκη και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία. .

Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, βραβευμένη στο παρελθόν από το διεθνές φεστιβάλ Ficts για την προσφορά της στην τέχνη και πρέσβειρα πολιτισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μιλάνο-Κορτίνα 2026, ήταν παρούσα στην τελετή. 

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στο αμφιθέατρο του palazzo Lombardia για το τιμητικό αφιέρωμα στον Έλληνα υπουργό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, την Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ. 

Μεταξύ των προσωπικοτήτων παρευρέθηκαν και μίλησαν υπουργοί, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, άνθρωποι του πνεύματος, του αθλητισμού και της τέχνης. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top