Γερμανία: 24χρονος Έλληνας μετανάστης νεκρός σε κρατητήριο του Βούπερταλ

Η υπόθεσή του θυμίζει τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Μυστήριο με τον θάνατο 24χρονου Έλληνα μετανάστη στη φυλακή του Βούπερταλ - Βίντεο: Star

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 24χρονου Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη μέσα σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ. Η υπόθεσή του θυμίζει τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε συλληφθεί με βάναυσο τρόπο από αστυνομικούς. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρεται να έχει τραβήξει η αδερφή του, φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος τον νεαρό Έλληνα ο οποίος είναι μπρούμυτα ξαπλωμένος και τον πιέζουν στην πλάτη, ενώ ακούγεται και μια γυναικεία φωνή να φωνάζει ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

 

 

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις αρχές του Βούπερταλ, οι αστυνομικοί κλήθηκαν έξω από ένα κλαμπ της περιοχές, ύστερα από τηλεφώνημα για καυγά ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και γεννά δεκάδες ερωτήματα είναι γιατί η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή πέντε μέρες μετά.

Τι λένε οι αρχές του Βούπερταλ για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη

Η επίσημη εκδοχή των αρχών του Βούπερταλ είναι πως ο 24χρονος Έλληνας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο κελί όπου κρατούνταν την ώρα που γιατρός του έπαιρνε δείγμα αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. 

Αναφέρουν ακόμα πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο βίας ή εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από υποκείμενη ασθένεια σε συνδυασμό με την κατανάλωση ναρκωτικών.

Με το hashstag #GiorgouZantioti πολλοί σχολίασαν τοΝ θάνατο του 24χρονου Έλληνα, αναφέροντας μάλιστα πως ο νεαρός πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση στο στομάχι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top