Με εγκεφαλικό ο Ερντογάν; - Χαμός στο Τwitter με το hastag #dead

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ή είναι επικοινωνιακό τέχνασμα του Τούρκου προέδρου;

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (3/11)

Όλο και φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά από το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και τον έδειχνε καταβεβλημένο να σέρνει τα πόδια του, τώρα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Παράλληλα, στο Τwitter χρήστες κάνουν λόγο ακόμα για τον «θάνατό» του. 

Μέσω των social media ξεκίνησε,  άλλωστε, το όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν. Ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης Aykut Erdogdu ήταν αυτός που έκανε πρώτος λόγο για εγκεφαλικό. 

Βίντεο: Με το ζόρι περπατάει ο Ερντογάν - Όργιο φημών για την υγεία του

«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν έρχονται συνεχώς . Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα από τις δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν. Η μόνη μου επιθυμία είναι να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα και να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες», έγραψε.

Τις πληροφορίες για την υγεία του Τούρκου προέδρου μετέφερε μέσω Twitter και ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Princeton, Νίκος Μιχαηλίδης. 

O Μπάιντεν τα «έψαλε» στον Ερντογάν για S-400 και ανθρώπινα δικαιώματα

Όπως ανέφερε, οι πληροφορίες για το εγκεφαλικό που υπέστη ο Ερντογάν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο πολλοί βουλευτές τουρκικών κομμάτων επιστρέφουν εσπευσμένα στην Άγκυρα. 

Δεν απέκλεισε, επίσης, να είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, ώστε να ενισχυθεί εκλογικά. 

Φήμες στο Τwitter ότι ο Ερντογάν πέθανε 

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία το hashtag #dead έχει γίνει trend. Ωστόσο, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Υeni Akit διαψεύδει τις φήμες ότι ο Ερντογάν είναι νεκρός και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», γράφει το δημοσίευμα. 

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει αχρείους όσους αναπαράγουν τη φημολογία για τον θάνατο του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα. 

«Δεν αποκλείται οι Αρχές να λάβουν μέτρα για αυτούς τους λογαριασμούς που διαδίδουν το ψέμα ότι ο Πρόεδρος της χώρας είναι νεκρός» καταλήγει το άρθρο. 

Πάντως επίσημα το σημερινό πρόγραμμα του Ερντογάν, που περιλαμβάνει συναντήσεις με πρεσβευτές από το Κατάρ και τη Λιθουανία, δεν έχει ακυρωθεί, ενώ ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του, Φαχρετίν Αλτούν κοινοποίησε ένα βίντεο με τον Ερντογάν, στο οποίο εβαλε τίτλο: «Εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς». Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι δεν κάνει καμία αναφορά για το πότε τραβήχτηκε το συγκεκριμένο βίντεο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top