Ολλανδία: Aνακοινώνει περιοριστικά μέτρα μετά την αύξηση κρουσμάτων

Τρίτη δόση για όλους και μάσκες ξανά στα μέτρα που εξετάζονται

Επεισόδια στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τα περιοριστικά μέτρα - Rupty

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές αναμένεται να αποφασίσουν εντός της ημέρας εάν θα συστήσουν ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους ενήλικες, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 ώρα Ελλάδας. 

Τα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνουν:

  • την εκ νέου χρήση μάσκας σε κάποιους χώρους
  • ενίσχυση του μέτρου της τηλεργασίας
  • ευρύτερη υιοθέτηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την είσοδο σε μπαρ και εστιατόρια. 

Ενώ το 84% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί, τα νέα κρούσματα αυξάνονται σταθερά από τότε που η κυβέρνηση έδωσε τέλος στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ολλανδία

Ολλανδία: Τα κρούσματα αυξάνονται και τα νοσοκομεία γεμίζουν

Έως χθες, οι νέες μολύνσεις ήταν αυξημένες κατά 45% σε εβδομαδιαία βάση και γρήγορα πλησιάζουν τα υψηλά επίπεδα που προηγουμένως καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2021, καθώς και τον Δεκέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020. 

Η πίεση στα νοσοκομεία προκαλεί άμεση ανησυχία, καθώς πολλά περιορίζουν τις κανονικές νοσηλείες για να φροντίζουν νέο κύμα ασθενών με Covid-19. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) της χώρας εκτιμά ότι τα τρία τέταρτα αυτών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με τον ιό είναι ανεμβολίαστοι. 

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν θετικοί τον περασμένο μήνα, περίπου το 53% λένε ότι ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ το 44% λένε ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της RIVM.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Υγείας της χώρας είπε ότι το βασικό συμβουλευτικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 16.00 ώρα Ελλάδας για το εάν θα συστήσει ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενηλίκους. 

Το συμβούλιο συνέστησε τον Σεπτέμβριο ενισχυτικές δόσεις για όσους ανήκουν σε κατηγορίες υψηλότερου κινδύνου. Είχε ανακοινώσει τότε ότι η χορήγηση μιας πρώτης δόσης σε ανεμβολίαστους είναι σημαντικότερη προτεραιότητα σε σχέση με μια ενισχυτική δόση για τους εμβολιασμένους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top