Ρωσία: Καταγγελίες για βασανιστήρια και βιασμούς κρατούμενων σε νοσοκομείο

Σοκαριστικά τα τρία βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα

Ρωσία αστυνομία/ unsplash

Η δημοσιοποίηση βίντεο με τη χρήση βασανιστηρίων κρατουμένων και συγκεκριμένα βιασμό κρατουμένων σε περιφερειακή κλινική προκάλεσε σήμερα την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας. 

Δόθηκε εντολή να διεξαχθεί σχετική έρευνα, αλλά και δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι το Κρεμλίνο έχει γνώση του ζητήματος. 

Γυναικοκτονία στη Ρωσία: Τη μαχαίρωσε και την πέταξε από τον 13ο όροφο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και η Γενική εισαγγελία άρχισε τη σχετική έρευνα μετά τη  δημοσιοποίηση των αποτρόπαιων αυτών βίντεο, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής Σαράτοφ άρχισε να ερευνά προηγούμενες καταγγελίες  για βασανιστήρια.

Ρωσία: Oκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο

Επίσης, ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο έχουν γνώση της υπόθεσης αυτής. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ασχολείται με το ζήτημα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών, αυτό φυσικά θα αποτελέσει λόγο για τη διεξαγωγή σοβαρής έρευνας», δήλωσε ο Πεσκόφ.    

Ρωσία: Η στιγμή που ο μακελάρης άνοιξε πυρ στον χώρο του πανεπιστημίου

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ιστότοπο Gulagu.net παρέδωσαν στον ιστότοπο Mediazona, τρία βίντεο με βιασμούς κρατουμένων σε νοσοκομείο για φυματικούς. Σε δύο από τα τρία βίντεο, τα οποία είναι στην διάθεση δημοσιογράφων, έχουν καταγραφεί βιασμοί κρατουμένων. Στο πρώτο βίντεο, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2020, δύο άνδρες κρατούν δεμένο πάνω σε κρεβάτι τον κρατούμενο, ενώ ένας τρίτος τον κακοποιεί σεξουαλικά με έναν λοστό. Το δεύτερο βίντεο, με ημερομηνία 10 Απριλίου 2020, δείχνει έναν άνδρα να στέκεται πάνω σε έναν κρατούμενο τα χέρια του οποίου είναι δεμένα με ταινία. Στο βίντεο με ημερομηνία 25 Ιουνίου του 2020 δείχνει τον βιασμό κρατουμένου που είναι δεμένος με σκοινί στο κρεβάτι. 

Σοκ στη Ρωσία: Σκότωσε το παιδί της σε τελετή μαύρης μαγείας κι αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Gulagu.net Βαλντίμιρ Οσέτσκιν, το αρχειακό υλικό 40 γιγκαμπάιτ με τα βασανιστήρια παρέδωσε ένα πρώην κρατούμενος προγραμματιστής, ο οποίος παλιότερα είχε υποστεί βασανιστήρια και βιασμό , αλλά στην συνέχεια άρχισαν να αξιοποιούν τις γνώσεις του ως προγραμματιστή. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια πέντε ετών, που έκτιε την ποινή του, είχε πρόσβαση στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας και τους καταγραφείς των βίντεο στο τμήμα ασφαλείας του νοσοκομείου στην πόλη Σαράτοφ. Αυτή την στιγμή ο εν λόγω άνθρωπος βρίσκεται εκτός της Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών.        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top