Ρωσία: Oκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν - Η ανάρτηση του δράστη

Kόσμος εγκαταλείπει τρέχοντας το πανεπιστήμιο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί- βίντεο από Reuters

Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Aστυνομικές δυνάμεις έξω από το πανεπιστήμιο όπου ένοπλος άνοιξε πυρ- φωτογραφία ΑΡ

Aστυνομικές δυνάμεις έξω από το πανεπιστήμιο όπου ένοπλος άνοιξε πυρ- φωτογραφία ΑΡ

Ο ένοπλος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αρχών. Προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψής του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τη Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο twitter μέσα από το πανεπιστήμιο φαίνεται ο ένοπλος λίγο μετά τους πυροβολισμούς

Πυροβολισμοί Ρωσία: Η ανάρτηση του δράστη στα social media για την επίθεση

Πληροφορίες λένε πως πρόκειται για 18χρονο, που ονομάζεται Timur Bekmansurov. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές που λένε ότι ο ένοπλος είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ενεργούσε μόνος του και δεν είχε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

Στιγμιότυπα έξω από το πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ μετά τους πυροβολισμούς- βίντεο ΑΡ

Στιγμιότυπα έξω από το πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ μετά τους πυροβολισμούς- βίντεο ΑΡ

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν μια τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομική άποψης). Δεν ήμουν μέλος κάποιος εξτρεμιστικής οργάνωσης, δεν είμαι θρησκευόμενος και είμαι απολιτίκ. Κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να κάνω, τα έκανα όλα μόνος μου» γράφει ο Bekmansurov και προσθέτει ότι «ήταν γεμάτος μίσος» και μάζευε λεφτά εδώ και καιρό για να αγοράσει τα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, που επικαλείται η Metro.co.uk, o δράστης είχε αναρτήσει στα social media ότι το πανεπιστήμιο «είχε διαπράξει ένα σοβαρό λάθος» πριν από 4 χρόνια. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο. Δεν ξέρω πόσους μπορώ να σκοτώσω, αλλά θα προσπαθήσω να πάρω μαζί μου όσο το δυνατόν περισσότερους» φέρεται να έχει γράψει επίσης.

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

Ορισμένοι μαθητές και καθηγητές κλείστηκαν στις τάξεις, σύμφωνα με το Associated Press. Όσοι είχαν τη δυνατότητα, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ερασιτεχνικά βίντεο έδειξαν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να σωθούν. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς ή κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, ωστόσο κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, νόμιμη άμυνα ή αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top