Γαλλικά ΜΜΕ για φρεγάτες: «Ευχάριστα νέα» για τη γαλλική βιομηχανία

«Πυρά» στην Αυστραλία για τη συμφωνία με τα υποβρύχια

Ελλάδα Γαλλία

Για ευχάριστα νέα για τη γαλλική βιομηχανία μετά την πρόσφατη «προδοσία» της Αυστραλίας για τα υποβρύχια κάνουν λόγο τα γαλλικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στη συμφωνία με την Ελλάδα για την πώληση φρεγατών Belharra.

Τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

«Η Γαλλία θα πουλήσει τρεις φρεγάτες στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα Le Figaro. 

«Ο Εμμανουήλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψαν στρατιωτική σύμβαση την Τρίτη για την παραγγελία τριών φρεγατών από την Αθήνα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ''στρατηγικής εταιρικής σχέση'' μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Μετά την αυστραλιανή ''προδοσία'', οι εξαγωγικές παραγγελίες εξαγωγής επέστρεψαν στη Naval Group. Η Γαλλία θα πουλήσει τρεις φρεγάτες στην Αθήνα. Πρόκειται για φρεγάτες FDI-HN, βάρους 4600 τόνων και μήκους μεγαλύτερου των 120 μ., εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα ραντάρ σχεδιασμένα από την Thales» γράφει η BFMTV.

«Μετά την παραβίαση του συμβολαίου μεταξύ Αυστραλίας και Γαλλίας, που οδήγησε στην κρίση των υποβρυχίων, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την πώληση τριών φρεγατών στην Ελλάδα, που θα κατασκευαστούν στο Λοριάν» γράφει η Ouest France.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top