Φινλανδία: «Όλα τα μέτρα θα αρθούν όταν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού»

Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί τον Οκτώβριο

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στον θάνατο 4,55 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως/ AP

Η Φινλανδία θα άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς που έχουν τεθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού όταν το 80% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ένας στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

ΕΜΑ: Ξεκινά αξιολογήση για την τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 16

«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία και να την διατηρήσουμε ανοιχτή», δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν αφιερωμένη στη στρατηγική της χώρας κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την τέταρτη δόση εμβολίου

«Η αύξηση της ανοσοποιητικής κάλυψης είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε, προσθέτοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά καθώς βελτιώνεται η υγειονομική κατάσταση.

Η Φινλανδία, η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέγραψε από την αρχή της πανδημίας ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης στην περιοχή, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων πληθυσμιακών ομάδων, όπως ως νέοι.

Κορωνοϊός: Ποιες παρενέργειες αφήνει στην όσφρηση των ασθενών

Η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρά λίγο περισσότερο από 130.000 μολύνσεις και 1.036 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας και το 53,2% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με την δημόσια υγειονομική αρχή THL.

Εστιατόρια και μπαρ υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την χωρητικότητα και τα ωράρια λειτουργίας τους σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία του ιού, και ορισμένες τοπικές αρχές συνιστούν την τηλεργασία και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Μ. Βρετανία: Κατά του εμβολιασμού υγιών παιδιών 12 - 15 ετών

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση πρότεινε τον τερματισμό εφαρμογής του μέτρου τήρησης κοινωνικής απόστασης δύο μέτρων μεταξύ ατόμων, μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει για μεγάλες συγκεντρώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η λήξη εφαρμογής του μέτρου έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top