Το Ισραήλ προετοιμάζεται για την τέταρτη δόση εμβολίου

«Απαραίτητος ο εμβολιασμός κάθε λίγους μήνες» λέει ο Ζάρκα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Ισραήλ / Reuters

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που κατάφερε να εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της αρκετά νωρίς και να θέσει την πανδημία του κορωνοϊού υπό έλεγχο. Μετά την εμφάνιση και επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα», αποφάσισε τον εμβολιασμό και με τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Ισραήλ: Ξεκινά χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου σε όλους άνω των 12 ετών

Μιλώντας σε τοπικό μέσο, ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που διαχειρίζεται την πανδημία στη χώρα Σαλμάν Ζάρκα, ανέφερε ότι ο ιός είναι εδώ για να μείνει και για αυτό «πρέπει να προετοιμαστούμε για την τέταρτη δόση». Ο Ζάρκα ανέφερε ότι αυτή η κίνηση θα είναι ικανή να προστατεύσει τους ανθρώπους από μελλοντικές μεταλλάξεις. 

«Η πανδημία έρχεται σε κύματα και έχουμε πάρει το μάθημά μας. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αντισώματα από τα εμβόλια κάθε λίγους μήνες, ίσως κάθε έξι μήνες» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ζητήσει από τις χώρες να «περιμένουν» για τις επόμενες δόσεις, μέχρι να καλυφθούν από τα πρώτα εμβόλια όλες οι ευπαθείς ομάδες. 

Το Ισραήλ χορηγεί ήδη ενισχυτική (τρίτη) δόση σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών. «Έτσι θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα» είπε τέλος ο Σαλμάν Ζάρκα, συμπληρώνοντας ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top