Ιταλία: Δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση από αντιεμβολιαστή

«Γιατί με απειλείς και μου είπες ότι θα με αποκεφαλίσεις;» ρώτησε

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας La Repubblica Φραντσέσκο Τζοβανέτι δέχθηκε σήμερα επίθεση από αντιεμβολιαστή και επικριτή του «πράσινου πάσου». Ο δράστης εργάζεται σε δημόσιο σχολείο ως βοηθητικό προσωπικό και γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο έξω από το υπουργείο Παιδείας, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Νέα Ζηλανδία: Πρώτος θάνατος μετά τον εμβολιασμό με Pfizer

Ο δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας προσπάθησε να κάνει ερωτήσεις στους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και να καταλάβει για ποιό λόγο αντιδρούν στην επιβολή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένων» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ινδία: Μυστηριώδης ιογενής πυρετός «σκορπά» τον θάνατο στο Ουτάρ Πραντές

«Γιατί με απειλείς και μου είπες ότι θα με αποκεφαλίσεις;» ρώτησε ο Τζοβανέτι τον διαδηλωτή. Αντί για απάντηση, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, έλαβε γροθιά στο πρόσωπο. Από τον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιταλικού δημοσίου αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας που κατείχε και τώρα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη για 236.000 νεκρούς στην Ευρώπη μέχρι 1 Δεκεμβρίου

Αύριο το μεσημέρι, τέλος, σε κινητοποίηση που θα οργανωθεί στο κέντρο της Ρώμης, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα ζητήσουν να σταματήσουν οι απειλές και βίαιες συμπεριφορές σε βάρος τους και να διασφαλιστεί η ελεύθερη ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της πανδημίας κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top