Ινδία: Μυστηριώδης ιογενής πυρετός «σκορπά» τον θάνατο στο Ουτάρ Πραντές

Σχεδόν 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία εβδομάδα

Ινδία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Ινδίας μετά τον θάνατο περίπου 70 ανθρώπων από έναν μυστηριώδη ιογενή πυρετό μέσα σε μία εβδομάδα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές. Τα περισσότερα θύματα παρουσίασαν συμπτώματα όπως πολύ υψηλό πυρετό, αφυδάτωση, δάγκειος πυρετός και πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων. Πολλά κρούσματα έχουν αναφερθεί στις επαρχίες της Άγρας και της Μαθούρα, στο Μαϊνπούρι, το Ετάχ, το Κασγκάντζ και το Φιροζαμπάντ.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασε τα 31 εκατομμύρια κρούσματα η Ινδία

«Η τετράχρονη κόρη μου πάλευε για τέσσερις ημέρες με πολύ υψηλό πυρετό. Την πήγα σε κλινική αλλά όλα τα κρεβάτια ήταν καλυμμένα. Έχασε τη ζωή της το Σάββατο» είπε στους Times of India ένας πατέρας. 

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για μια σοβαρή κατάσταση, η οποία διασπείρεται γρήγορα λόγω της άρδευσης και των ελλιπών μέτρων υγιεινής. 

Συνολικά 72 παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωή τους στο Φιροζαμπάν. «Ασθενείς του ιογενούς πυρετού νοσηλεύονται στις πτέρυγες Covid-19. Γιατροί και νοσηλευτές είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς η ένταση του πυρετού προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πολλά παιδιά χρειάζονται έως και δύο εβδομάδες για να αναρρώσουν», σημείωσε ο δρ Χανσράτζ Σινγκ, αρχίατρος στο Firozabad Medical College.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top