Αφγανιστάν - ΟΗΕ: Υπάρχουν αναφορές για εκτελέσεις από τους Ταλιμπάν

Η απομάκρυνση χιλιάδων προσφυγών στο επίκεντρο της Συνόδου των G-7

Οι ηγέτες της G-7 πιέζουν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να παρατείνει την διορία αποχώρησης των Αμερικανών από το Αφγανιστάν. Πριν λίγο διέρρευσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εμμένει στην προθεσμία της 31ης Αυγούστου. Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν ότι η ημερομηνία αυτή αποτελεί «κόκκινη γραμμή», την ώρα που ο ΟΗΕ καταγγέλλει ότι προβαίνουν σε εκτελέσεις και άλλες θηριωδίες. 

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε «όχι» στην παράταση της προθεσμίας εκκένωσης

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υπάρχουν αναφορές για εκτελέσεις από τους Ταλιμπάν. 

«Έχουμε λάβει αξιόπιστες αναφορές για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Συμπεριλαμβάνουν συνοπτικές εκτελέσεις πολιτών, περιορισμούς των δικαιωμάτων των γυναικών, στρατολόγηση παιδιών-στρατιωτών», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αφγανιστάν: Συνάντηση του Διευθυντή της CIA με τους Tαλιμπάν

Αφγανιστάν: Η απομάκρυνση χιλιάδων προσφυγών στο επίκεντρο της Συνόδου των G-7

Στο σχολείο της Καγιάνα απαγορεύτηκε να κάνουν μάθημα κορίτσια και αγόρια μαζί. Κι ενώ οι Ταλιμπάν για να δείξουν μετριοπαθές πρόσωπο ανεβάζουν βίντεο με μαθήτριες να πηγαίνουν σχολείο, οι ηγέτες G7 θα προσπαθήσουν να δεσμευτούν στην διασφάλιση των δικαιωμάτων κοριτσιών και γυναικών στο Αφγανιστάν και να διευθετήσουν το θέμα των προσφύγων

Ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει τον Τζο Μπάιντεν να παρατείνει για λίγες μέρες την παραμονή των Αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ. Εκείνος έστειλε στην αφγανική πρωτεύουσα τον διευθυντή της CIA για συνομιλίες με τον αρχηγό των Ταλιμπάν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φοντ ντερ Λάιεν για την σύνοδο G-7 για το Αφγανιστάν αλλά και για τη σύνοδο των μεσογειακών χωρών που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.

 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top