Αφγανιστάν: Συνάντηση του Διευθυντή της CIA με τους Tαλιμπάν

Ποιος είναι ο Γούιλιαμ Μπερνς που θα μεσολαβήσει για τις ΗΠΑ

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο του Αφγανιστάν, όπου η επέλαση των Tαλιμπάν έχει φέρει το χάος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, έχει μεταβεί στην Καμπούλ ο διευθυντής της C.I.A, Γουίλιαμ Μπερνς, προκειμένου να συνομιλήσει με τους Tαλιμπάν. 

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν πως βρίσκονται στην Κοιλάδα Πανσίρ

Ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν θα επικοινωνήσει με τους υψηλότερους από τη νέα ηγεσία του Αφγανιστάν, ενώ έχει ήδη συναντηθεί με τον ηγέτη τους, Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ.

Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ/ AP

Βασικό ζήτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί το να ζητήσουν από την ηγεσία των Ταλιμπάν περισσότερο χρόνο για τις επιχειρήσεις εκκένωσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες που πραγματοποιούν αεροπορικές επιχειρήσεις για να μεταφέρουν

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ επιστρατεύουν 18 αεροσκάφη για να απομακρύνουν πολίτες

Αφγανούς, Αμερικανούς πολίτες αλλά και άλλους εκτός Αφγανιστάν, έχουν ορίσει προφορικά μέσω του Προέδρου Μπάιντεν ως προθεσμία την 31 Αυγούστου.

Αφγανιστάν: Ανταλλαγή πυροβολισμών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Παρόλο που οι ΗΠΑ έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες για να εξασφαλίσουν την ομαλή εκκένωση της χώρας, η μεταφορά των Αφγανών στο αεροδρόμιο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. 

Οι ταλιμπάν έχουν απειλήσει με «συνέπειες» αν οι ΗΠΑ δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν την εκκένωση μέχρι το τέλος του μήνα. 

Γουίλιαμ Μπερνς: Ποιος είναι ο Διευθυντής της CIΑ που θα ζητήσει την παράταση της εκκένωσης 

Ο επί χρόνια διπλωμάτης Γουίλιαμ Μπερνς, πριν γίνει Διευθυντής στη CIA, ειδικευόταν στις μυστικές συνομιλίες και τη διαχείριση λεπτών υποθέσεων. 

Ήταν υπεύθυνος για τις αρχικά άγνωστες συζητήσεις που οδήγησαν τελικά στις συνομιλίες της κυβέρνησης Ομπάμα με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Αφγανιστάν: Χάος και απελπισία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ 

Σύμφωνα με την New York Times, με την πτώση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, η CIA θα έχει πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ειρήνη στο Αφγανιστάν. 

Η ίδια C.I.A. άλλα και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να σχολιάσουν σχετικά με την συνάντηση του Γουίλιαμ Μπερνς με το Αφγανιστάν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top