Μακελειό Πλίμουθ: Σκότωσε επειδή ήταν παρθένος και είχε παραπάνω κιλά

 «Εξολοθρευτής» δήλωνε ο δράστης σε βίντεο στο Youtube

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή μετά το περιστατικό πυροβολισμών στο Πλίμουθ της Αγγλίας- βίντεο από μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ένας 23χρονος εκπαιδευόμενος χειριστής γερανών είναι ο μακελάρης του Πλίμουθ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στην ήσυχη περιοχή της νοτιοδυτικής Αγγλίας, χθες το βράδυ. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους κι ένα παιδί- , όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν αυτοπυροβοληθεί και πέσει νεκρός ο ίδιος.

Μακελειό στο Πλίμουθ: Τουλάχιστον έξι νεκροί – Ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Ο Τζέικ Ντέβισον φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο κανάλι του στο Youtube, λίγες εβδομάδες πριν από το μακελειό, περιέγραφε τον εαυτό του σε ως «ηττημένο από τη ζωή» και απέδιδε τα προβλήματά του στο γεγονός ότι δεν είχε κοπέλα, σύμφωνα με την Τelegraph.

Στο τελευταίο του βίντεο διάρκειας 11 λεπτών, στις 28 Ιουλίου, ο δράστης εξομολογούταν πως η ζωή του έχει φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς αγωνιζόταν να προσελκύσει γυναίκες ή να χάσει βάρος. «Νικήθηκα… νικήθηκα από τη γ@@@@ τη ζωή μου» έλεγε στο βίντεο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, σε άλλο βίντεο παραπονιόταν ότι ήταν «χοντρός και άσχημος» και γι' αυτό δεν ήταν ελκυστικός στις γυναίκες για να συνευρεθούν μαζί του.

Μακελειό Πλίμουθ: «Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι είμαι ο Εξολοθρευτής»

Το αποκορύφωμα στο τελευταίο του βίντεο είναι ότι δήλωνε ότι του άρεσε να σκέφτεται ότι είναι ο «Εξολοθρευτής».

«Όλη η υπόθεση των ταινιών Terminator είναι ότι ξέρετε ότι όλα είναι εναντίον σας, δεν υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα και είμαστε στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Αυτές οι μηχανές είναι ασταμάτητες και δεν μπορούν να νικηθούν, αλλά η ανθρωπότητα εξακολουθεί να προσπαθεί να παλέψει μέχρι τέλους» έλεγε ο Ντέβισον στο βίντεο.

Συναγερμός στην Αγγλία: Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ με νεκρούς

«Ξέρω ότι είναι ταινία, αλλά, ξέρετε, μου αρέσει να σκέφτομαι μερικές φορές ότι είμαι Εξολοθρευτής ή κάτι τέτοιο και παρά το γεγονός ότι έχει σχεδόν αποτύχει στο σύστημα, κάποιος που συνεχίζει να προσπαθεί να εκπληρώσει την αποστολή του» υποστήριζε ο δράστης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν διαλυθεί, αν βρίσκονταν στη θέση του, ενώ σε άλλο σημείο ότι το μόνο που θα έκανε τη ζωή του χειρότερη ήταν αν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

«Για το μεγαλύτερο μέρος (της ζωής μου) ήμουν μόνος εναντίον όλων. Ήταν σαν να έκανα αγώνα να ανέβω σε βουνό, έχοντας έναν μεγάλο βράχο στην πλάτη μου, ενώ βλέπω άλλους που δεν αξίζουν τίποτα και ο δρόμος για την κορυφή είναι ανοιχτός για εκείνους» σημείωνε ο 23χρονος δράστης του Πλίμουθ.

Το χρονικό του μακελειού στο Πλίμουθ

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κλήθηκαν να επέμβουν όταν σημειώθηκε «πολύ σοβαρό περιστατικό με τη χρήση πυροβόλων όπλων» σε συνοικία στο Πλίμουθ κοντά στο λιμάνι. Δύο άνδρες και δυο γυναίκες σκοτώθηκαν καθώς κι ένα κοριτσάκι πέντε ετών. 

Αρχικά υπήρξε αβεβαιότητα ως προς τα κίνητρα του δράστη κι αν αυτός είχε κάποια σχέση με τα θύματα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο δράστης έριξε την πόρτα του σπιτιού κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Πιστεύεται ότι μέλη της οικογένειάς του είναι ανάμεσα στα θύματα. Στη συνέχεια, βγήκε και πυροβόλησε μια γυναίκα με την κόρη της που βρίσκονταν σε ένα πάρκο.

Ο Ρόμπερτ Πίνκερτον, αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο στο BBC ότι «έστριβε στη γωνία του δρόμου» όταν «έπεσε πάνω σ’ έναν τύπο οπλισμένο με τουφέκι», ντυμένο στα μαύρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top