Μακελειό στο Πλίμουθ: Τουλάχιστον έξι νεκροί – Ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Η πρώτη εικόνα του δράστη των πυροβολισμών

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δράστης κι ένα παιδί μόλις πέντε ετών είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Πλίμουθ της Αγγλίας. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν σε συνοικία κοντά στο λιμάνι μετά από κλήση για πολύ σοβαρό περιστατικό με τη χρήση πυροβόλων όπλων. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας δύο άνδρες και δύο γυναίκες βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε.. 

Μία ακόμα γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της περιοχής Λουκ Πόλαρντ, μέσω Twitter, έκανε γνωστό πως ανάμεσα στα θύματα υπάρχει κι ένα κοριτσάκι.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτή τη φρίκη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο βουλευτής των Εργατικών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας η επίθεση δεν αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια.

Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο της επίθεσης, ούτε ποια ήταν η σχέση του δράστη με τα θύματα. 

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ το όνομα του δράστη ήταν Τζέικ Ντέβινσον. Ήταν 27 ετών και εργαζόταν ως χειριστής γερανών.

 

 

Πλίμουθ: «Πυροβολούσε κόσμο αδιακρίτως»

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στα βρετανικά μέσα πως άκουσαν δυνατούς κρότους και πυροβολισμούς πριν φτάσει η αστυνομία. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπε στο BBC ότι αρχικά άκουσε κραυγές και μετά πυροβολισμούς. Ο δράστης έριξε την πόρτα ενός σπιτιού και άρχισε να πυροβολεί. Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς στον δρόμο. 

Ο Ντέβινσον ήταν μαυροντυμένος και κρατούσε ένα τουφέκι στο χέρι. 

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ ζήτησε από τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα. 

Οι μαζικές δολοφονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων παραμένουν γενικά σπάνιες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν οπλοφορούν. Η νοτιοδυτική Αγγλία, τουριστικός προορισμός, χαρακτηρίζεται μια από τις πιο ήσυχες περιοχές της χώρας.

Το Πλίμουθ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, όπου ελλιμενίζονται μεταξύ άλλων πυρηνοκίνητα υποβρύχια και τεράστια πολεμικά πλοία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top