Συναγερμός στην Αγγλία: Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ με νεκρούς

Δεν είναι ακόμα ακριβής ο αριθμός των θυμάτων

Σοβαρό περιστατικό στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, το απόγευμα της Πέμπτης είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τον θάνατο ενός σκοπευτή, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα εκπρόσωπο της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης, η άμεση δράση έλαβε κλήση για περιστατικό πυροβολισμών στην περιοχή Κέιχαμ, στο Πλίμουθ, στις 6.10 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η αστυνομία επιβεβαίωσε έναν «αριθμό θυμάτων» σε «σοβαρό περιστατικό με πυροβόλα όπλα» στο Πλίμουθ, μετέδωσε ρεπόρτερ του BBC επικαλούμενος ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται ότι σκοτώθηκε, γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Στο σημείο του περισταστικού αναπτύχθηκαν ομάδες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων

 

 

«Tο περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία»

Ο Τζόνι Μέρσερ, τοπικός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, έγραψε στο Twitter: «Tο περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε ο ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή στο Πλίμουθ». «Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας και μην δημοσιεύετε φήμες ή υποθέσεις στα social media» συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

 

«Ανταποκρίθηκαμε στο περιστατικό με σημαντικό αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών (HART), πολλών ασθενοφόρων, αερο-ασθενοφόρων, πολλών γιατρών και νοσηλευτών», ανακοίνωσε η South Western Ambulance Service, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περισσότερη ενημέρωση αργότερα.

 

Έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Ο Άγγλος βουλευτής, ο Λουκ Πόλαρντ αναφέρθηκε νωρίτερα σε «ιδιαίτερα ανησυχητικές ειδήσεις (που) έρχονται από το Κέιχαμ του Πλίμουθ». Επίσης απηύθηνε έκκληση μέσω Twitter στους πολίτες της περιοχής να παραμείνουν εντός των οικιών τους.

 

 

Με νέο του Tweet, λίγα λεπτά αργότερα, ο βουλευτής έγραψε πως φαίνεται να υπάρχει σημαντικός αριθμός θυμάτων. «Αναμένω επιβεβαίωση αλλά φαίνεται πως αυτή θα είναι μια σκοτεινή ημέρα για την πόλη και την κοινότητά μας» γράφει και καλεί τους πολίτες να σκεφτούν τις οικογένειες και να μην αναρτούν φωτογραφίες από το σημείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top