Αλάσκα: Τρομακτικό βίντεο από τη στιγμή του σεισμού των 8,2 ρίχτερ

Προειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενο τσουνάμι

Βίντεο από τον τρομακτικό σεισμό των 8,2 ρίχτερ στην Αλάσκα και τις σειρήνες που ηχούσαν για να προειδοποιήσουν για τσουνάμι/ Reuters

Σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά της χερσονήσου της Αλάσκας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προκληθεί τσουνάμι στο νησί Γκουάμ και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους λόγω του σεισμού.

Το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 8 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς ακούγονται σειρήνες που προειδοποιούν για τσουνάμι/ Reuters

Ο εγκέλαδος «χτύπησε» αργά το βράδυ της Τετάρτης, με βάση την τοπική ώρα σε απόσταση 91 χιλιομέτρων (νοτιοανατολικά) από την πόλη του Πέριβιλ της Αλάσκα. 

Αλάσκα: Με μήνυμα στο κινητό ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για το ενδεχόμενο τσουνάμι

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών που απειλούνται να χτυπηθούν με τσουνάμι έλαβαν το εξής μήνυμα στα κινητά τους:

«Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι. Μια σειρά πολύ ισχυρών κυμάτων και δυνατών ρευμάτων μπορεί να επηρεάσουν στις ακτές κοντά σας. Είστε σε κίνδυνο. Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα. Μεταβείτε σε μεγαλύτερο υψόμετρο στην ενδοχώρα τώρα. Παραμείνετε μακριά από την ακτή μέχρι να ειδοποιηθείτε από τις τοπικές Αρχές ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε»

Περισσότερα σε λίγο... 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top