Μεγάλη Βρετανία: 352 πτήσεις αναχωρούν για την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

Αντιδράσεις για τα μέτρα σε όσους επιστέφουν από Γαλλία

Εμβολιασμένοι Βρετανοί έφτασαν στην Κέρκυρα / Reuters

Την Ελλάδα επιλέγουν για ακόμα μια χρονιά οι Βρετανοί τουρίστες, μετά την άρση της πλειονότητας των περιορισμών για τον κορωνοϊό στη χώρα τους.

Κορωνοϊός Βρετανία: 48.161 νέα κρούσματα και 25 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Μελέτη της εταιρείας δεδομένων πτήσεων Cirium έδειξε ότι 352 από τις 2.100 πτήσεις που θα αναχωρήσουν το Σαββατοκύριακο από τα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν προορισμό την Ελλάδα. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο μόλις κατά 5% από το αντίστοιχο Σαββατοκύριακο του 2019.

Από τη μεριά του ανώτερος υπουργός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν εσωτερικό τουρισμό καθώς οι διακοπές στο εξωτερικό φέτος είναι «περίπλοκες». Όπως είπε ο ίδιος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τους περιορισμούς της κάθε χώρας πριν την επισκεφτούν. 

Απογοήτευση για όσους επιστρέφουν από Γαλλία

Αντιδράσεις έχει «σηκώσει» η απόφαση της κυβέρνησης να θέτει σε καραντίνα 10 ημερών τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τη Γαλλία. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Τζόνσον δεν έχει δώσει σαφή στοιχεία που να μαρτυρούν γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση. Μάλιστα το μέτρο αυτό ισχύει και για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ίδια στιγμή, σε χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» κατηγορία της βρετανικής λίστας, όπως η Ισπανία, δεν υπάρχει η υποχρέωση για καραντίνα 10 ημερών, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να αμφισβητούν την απόφαση για τη Γαλλία. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top