Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Harvard ο οργανωτής των αντιεμβολιαστών

Κρίθηκε προφυλακιστέος για οκτώ ημέρες

Η στιγμή της επίθεσης στο ΣΙΓΜΑ / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (19/7)

Συλλήψεις για την επίθεση αντιεμβολιαστών στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ αλλά και στο Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Κυριακή πραγματοποιεί η κυπριακή αστυνομία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας γιατρός με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ο οποίος συνελήφθη ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Κύπρος: Η στιγμή της επίθεσης στο ΣΙΓΜΑ - «Ουρλιάζουν οι συνάδελφοι»

Υπενθυμίζετι ότι τη στιγμή της επίθεσης ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν «στον αέρα» και καλούσε την αστυνομία να παρέμβει. Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν πάνω από 10 αστυνομικοί και σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο. Οι αντιεμβολιαστές κατέστρεψαν σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο γιατρός είχε καταδικάσει την επίθεση μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ωστόσο κρίθηκε προφυλακιστέος για οκτώ ημέρες. «Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», είχε γράψει.

Ο συγκεκριμένος επιστήμονας είχε εκφράσει την αντίθεσή του στα μετρα που είχαν παρθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος της πανδημίας είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top