Κύπρος: Η στιγμή της επίθεσης στο ΣΙΓΜΑ - «Ουρλιάζουν οι συνάδελφοι»

Επεισόδια και στο Προεδρικό Μέγαρο από αντιεμβολιαστές στη Λευκωσία

Τα χθεσινά επεισόδια στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ και το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας στην Κύπρο έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. 

Χθες, Κυριακή 17 Ιουλίου, οι αντιεμβολιαστές και οι αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας  είχαν οργανώσει μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κύπρο. Αφού νύχτωσε, ομάδες εξαπέλυσαν  επίθεση με κροτίδες και φωτιές στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. 

Μάλιστα, 12 αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί μετά τα χθεσινά επεισόδια, με τους δύο από αυτούς να βρίσκονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Οι συνάδελφοί τους τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου.  

Κύπρος επεισόδια με αντιεμβολιαστές/ AP

Διαδηλώσεις και επεισόδια από αντιεμβολιαστές και αρνητές των μέτρων στην Κύπρο/ AP

Οι διαδηλωτές έσπασαν την είσοδο του σταθμού ΣΙΓΜΑ, ενώ έκαψαν και πολλά από τα αυτοκίνητα των δημοσιογράφων και του λοιπού προσωπικού του κυπριακού καναλιού. Για τα σοκαριστικά περιστατικά που εκτυλίχτηκαν έχουν γίνει έως τώρα πέντε συλλήψεις.  

Κύπρος: Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ: «Αν μας ακούει η αστυνομία ας κάνει κάτι» 

Την ώρα της χθεσινής επίθεσης στο ΣΙΓΜΑ, ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδιδε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.  

Οι περιγραφές του παρουσιαστή και δημοσιογράφου, Νέστορα Βασιλείου, για τα όσα συνέβαιναν στο κτίριο συγκλονίζουν.  

«Το συγκρότημα αυτή την ώρα που μιλάμε δέχεται επίθεση. Φαίνεται να έχουμε φωτιά στην πύλη του συγκροτήματος, αν μας ακούει η αστυνομία ας κάνει κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε ταραγμένος.

«Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, μπουκάλια, φωνές… Επικρατεί μια κατάσταση… τι να πει κανείς, δυστυχώς», περιέγραψε. 

Γυαλιά-Καρφιά τα έκαναν οι διαδηλωτές στο κανάλι Σίγμα /Φωτογραφία Sigma Live

«Το έχουν κάνει όλα λαμπόγυαλο, αν είναι ποτέ δυνατόν… Σε μια δημοκρατική χώρα εν έτει 2021. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω». 

Κύπρος: Μεγάλες ζημιές και στο Προεδρικό Μέγαρο - Το tweet του Νίκου Αναστασιάδη  

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν από τα επεισόδια και στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας. 

Κύπρος επεισόδια με αντιεμβολιαστές/ AP

Διαδηλώσεις και επεισόδια από αντιεμβολιαστές και αρνητές των μέτρων στην Κύπρο/ AP

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε μετά από λίγο με σχετικό tweet: « Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δε γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δε θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top