Φονικές πλημμύρες - Αγώνας για την ανεύρεση ζωντανών στη Γερμανία

Βιβλική καταστροφή στο Βέλγιο - Ανησυχία για την Ολλανδία

Δείτε το ρεπορτάζ του Μεσημεριανού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στη Γερμανία και στο Βέλγιο για να εντοπίσουν επιζώντες στις φονικές πλημμύρες που σκόρπισαν τον όλεθρο. Σε αυτές περισσότεροι απο 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γερμανία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων για τις φονικές πλημμύρες

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνία κατέρρευσαν, οι δρόμοι έχουν πάθει μεγάλες ζημιές και οι ορμητικοί χείμαρροι «κατάπιαν» σπίτια. Ο στρατός με ειδικά οχήματα βγήκε στους δρόμους για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αναγνώρισε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τα πάντα εξαιτίας της πλημμύρας, «ακόμη και τα ρούχα που φορούσαν», και υποσχέθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια.

Υποσχέσεις για μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών είχε δώσει ήδη από την Πέμπτη και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Βέλγιο

Το Βέλγιο πληρώνει επίσης ένα βαρύ τίμημα με 20 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους. Στην πρωτεύουσα της Βαλλονίας οι σημαιες κυματίζουν μεσίστιες.

Πλημμύρες στη Γερμανία: «Ακούγαμε σειρήνες. Θύμιζε πόλεμο»

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής η Ολλανδία

Βέλγιο: 23 νεκροί και 13 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Η Ολλανδία παραμένει σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής. Τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούν πόλεις και χωριά σε όλη τη νότια επαρχία του Λίμπουργκ. Δέκαδες χιλιαδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top