Γερμανία: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων για τις φονικές πλημμύρες

Έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Τις πληγές της μετράει η Γερμανία εξαιτίας των φονικών πλημμυρών με τους Έλληνες που ζουν εκεί να έχουν περάσει δύσκολες στιγμές

Φονικές πλημμύρες - Αγώνας για την ανεύρεση ζωντανών στη Γερμανία

Οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται, την ώρα που μεγαλώνει κι ο αριθμός αγνοούμενων που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και τη λάσπη.

Ο γαστρονόμος Πέτρος Σιαμήτρας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Ντίσελντορφ ο οποίος είδε μέσα σε λίγα λεπτά τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και να καλύπτει το μισό κτίριο, περιγραφει στο STAR τον εφιάλτη που έζησε. 

Πλημμύρες στη Γερμανία: «Ακούγαμε σειρήνες. Θύμιζε πόλεμο»

«Το νερό μέσα σε 4 μέρες ανέβηκε 4 μέτρα και 20 εκατοστά. Η καταστροφή ειναι μεγάλη επειδή έπεσε τόσο πολλή βροχή μαζεμένη. Πολλοί απο τους ανθρώπους πήγαν να σώσουν τα πραγματα τους ή δεν υπολόγισαν τη δύναμη του χείμαρρου και πήγαν να περάσουν απέναντι απο την άλλη όχθη και τους πήρε ο χείμμαρος. Η ορμή του νερού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η φυση οπου και να είσαι ό,τι και να κάνεις όπου και να βρίσκεσαι δεν σε σώζει τίποτα. Στην περιοχή Αιθφελ 60 χλμ νοτιοδυτικά τόσο γραφικά, ωραία παλιά σπίτια έχουν καταστραφεί όλα. Εκεί έγιναν τεράστιες καταστροφές, χάθηκαν ζωές ανθρώπων», είπε.

Το εστιατόριο του Πέτρου Σιαμήτρα δεν υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top