Πλημμύρες στη Γερμανία: «Ακούγαμε σειρήνες. Θύμιζε πόλεμο»

Έλληνας περιγράφει στο star.gr τις εικόνες καταστροφής

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, μετά τις φονικές καταιγίδες που έπληξαν το κρατίδιο της Γερμανίας. Ώρα με την ώρα η λίστα με τον αριθμό των νεκρών μακραίνει, ενώ αγνοούμενοι παραμένουν περίπου 1.300 άνθρωποι. 

«Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η ποσότητα νερού που έπεσε, ανέρχεται γύρω στα 250 κυβικά, ανά τμ. Ποτάμια υπερχείλισαν, πόλεις πλημμύρισαν, φερτά υλικά και τόνοι χώματος κατέβηκαν από το βουνό, ενώ τα μέτρα των αρχών, που επιχείρησαν με τσουβάλια γεμάτα με άμμο να ανακόψουν τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν από τις καταιγίδες, αποδείχθηκαν ανεπαρκή», είπε στο star.gr Έλληνας, επαγγελματίας οδηγός, που ζει στην πόλη Χάγκεν, η οποία επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία.

Δρόμοι πλημμύρισαν από τις φονικές καταιγίδες στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας

Δρόμοι πλημμύρισαν από τις φονικές καταιγίδες στο Χάγκεν στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας 

Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: Τουλάχιστον 103 νεκροί

«Δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες αγνοούμενους και νεκρούς για την ώρα»

Όπως ανέφερε ο Α. Στρ. στις πόλεις που επλήγησαν στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Βεστφαλίας ζουν πολλοί Έλληνες, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους ανάμεσά τους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πάντως, οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και πυροσβέστες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδωσαν μάχη να σώσουν ζωές.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο στο Χάγκεν στη Γερμανία, ο επαγγελματίας οδηγός 

«Στην περιοχή της Άλτενας προχθές το βράδυ ακούσαμε για ένα πυροσβέστη που τον παρέσυρε το ποτάμι, στην προσπάθειά του θα βγάλει ένα άτομο από ένα αυτοκίνητο», σημείωσε ο Α. Στρ.

Καταστροφικές πλημμύρες «σάρωσαν» τη Γερμανία - Στους εννέα οι νεκροί

Αναφερόμενους στους αγνοούμενους, σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς και για πολίτες που δεν μπορούσαν να φύγουν από τα σπίτια τους ή βρίσκονταν σε αυτοκίνητα και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όταν ήρθε το νερό επάνω τους. Όπως πρόσθεσε μάλιστα, οι δικοί τους άνθρωποι έκτοτε προσπαθούν να εντοπίσουν την πλειοψηφία αυτών μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Ωστόσο, οι συσκευές δε λετουργούν είτε λόγω της βροχής, είτε γιατί μπορεί να είναι μέσα στα νερά», συμπλήρωσε.

Μεγάλες πλημμύρες στη Γερμανία με πολλούς νεκρούς

Πλημμύρες Γερμανία: «Οι εικόνες καταστροφής που είδα σε συνδυασμό με τις σειρήνες θύμιζαν πόλεμο»

Από το πρωί στους δρόμους κάθε πόλης έχουν βγει συνεργεία καθαρισμού, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού, που με ειδικά μηχανήματα προσπαθεί να καθαρίσει το χώμα που ανέρχεται σε πολλά κυβικά. Αν και οι κεντρικές αρτηρίες έχουν ανοιχτεί, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί.

Στο δρόμο βγήκε σήμερα και ο στρατός με ειδικά μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνει τόνους λάσπης και φερτών υλικών από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Ρηνανία- Βεστφαλία στη Γερμανία

Στο δρόμο της πόλης Χάγκεν, βγήκε σήμερα και ο στρατός με ειδικά μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνει τόνους λάσπης και φερτών υλικών από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Ρηνανία- Βεστφαλία στη Γερμανία

Μιλώντας στο star.gr o επαγγελματίας οδηγός περιέγραψε όσα έζησε την πρώτη νύχτα της κακοκαιρίας, καθώς και τις εικόνες καταστροφής που αντικρίζει τα τελευταία 24ωρα μέσα από το φορτηγό του.

«Στο Βούρπεταλ όλο το βράδυ ακούγαμε σειρήνες. Ήταν σαν μία κατάσταση πολέμου. Από τα μεγάφωνα οι Αρχές ζητούσαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις περιοχές που ήταν δίπλα στο ποτάμι και να ανέβουν πιο ψηλά. Τους καλούσαν να εγκαταλείψουν τα κελάρια και τα υπόγεια και να ανέβουν στους επάνω ορόφους για να μην πνιγούν», είπε.

Δρόμοι πλημμύρισαν και οχήματα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν σε περιοχές της Ρηνανίας- Βεστφαλίας στη Γερμανία

Δρόμοι πλημμύρισαν και οχήματα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν σε περιοχές της Ρηνανίας- Βεστφαλίας στη Γερμανία

Οι ορμητικοί χείμαρροι που κατέβηκαν από το βουνό, σκέπασαν με τόνους νερού και λάσπης αυτοκίνητα, αυλές και δρόμους, ενώ τα σπίτια τόσο στο Βούρπεταλ, όσο και στο Χάγκεν έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Το νερό παρέσυρε ακόμη και αυτοκινητόδρομους, Συγκεκριμένα, η έξοδος 61 autobahn σε ένα σημείο έχει πνιγεί τελείως. Υπάρχουν φωτογραφίες με φορτηγά μέσα στο νερό και αυτοκίνητα καλυμμένα τελείως με λάσπη. Λίγο πιο κάτω έχει φύγει τελείως ο δρόμος από τα χώματα που κατέβηκαν από το βουνό και υπάρχει κενό σε εκείνο το σημείο», περιέγραψε.

Αρκετοί δρόμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία

Βέλγιο: 23 νεκροί και 13 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

«Ο κόσμος μέσω του FB ζητά και προσφέρει βοήθεια»

Σύμφωνα με τον Α. Στρ. πολίτες μέσω της εφαρμογής του Facebook ζητούν ή προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία.

Τα ποτάμια υπερχείλισαν αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 103 νεκρούς στη Γερμανία

Τα ποτάμια υπερχείλισαν από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Γερμανία. Τουλάχιστον 103 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες και περίπου 1.300 οι αγνοούμενοι

«Ο κόσμος κοιτάζει να δει ποιος είναι κοντά για να βοηθήσει, είτε με κουβέρτες, είτε με φαγητό, για να σώσει κατοικίδια, ακόμη και για να βρει ανθρώπους που αγνοούνται», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top