Καταστροφικές πλημμύρες «σάρωσαν» τη Γερμανία - Στους εννέα οι νεκροί

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνται - Δύο νεκροί στο Βέλγιο

Μεγάλες ζημιές στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας μετά τις πλημμύρες. / βίντεο reuters

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που «έχασαν» τη ζωή τους από τις πλημμύρες που «σάρωσαν» τη δυτική Γερμανία, με την αστυνομία να ανακοινώνει μέχρι στιγμής εννέα νεκρούς. Περισσότεροι από 70 πολίτες αγνοούνται.

Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Αρβάιλερ, μια οινοπαραγωγική περιοχή στον ποταμό Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο.

Γερμανία

πλημμύρες Γερμανία

Περίπου 25 σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν στην περιφέρεια Σουλτ μπάι Αντενάου, στη λοφώδη περιοχή Άιφελ, είχε μεταδώσει νωρίτερα το SWR, επικαλούμενο την αστυνομία. 

Οι σειρήνες ηχούν για να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τις πλημμύρες.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων πάνω σε στέγες που πρέπει να διασωθούν», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς.

«Υπάρχουν πολλά μέρη όπου έχουν αναπτυχθεί πυροσβέστες και διασώστες. Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή εικόνα, επειδή οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δύο πυροσβέστες πνίγηκαν και ο στρατός αναπτύχθηκε χθες, Τετάρτη, για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης, αφού ένα σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων, που κινείται αργά, προκάλεσε πλημμύρες απ' αυτές που σημειώνονται μια φορά σε διάστημα μιας γενιάς. 

πλημμύρες Ευρώπη

Πλημμύρες: Δύο νεκροί και στο Βέλγιο

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στο Βέλγιο. Tουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη Βαλλονία, όπως αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Ένας νέος 22 ετών βρέθηκε νεκρός στο Eupen. Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε στην Aywaille. Χθες, 1.800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Chaudfontaine, με τη βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη Βαλλονία, αναμένεται να κοπάσουν την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πλημμύρες: Συναγερμός και στη Γαλλία

Τουλάχιστον 10 γεωγραφικά διαμερίσματα, στα βορειοανατολικά της Γαλλίας έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες και μιλά για ασυνήθιστα για την εποχή φαινόμενα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top