Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική το 2020

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «σαρώνει» εδώ και μέρες όλο τον πλανήτη

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται εδώ και μέρες στο έλεος ενός πρωτοφανούς κύματος καύσωνα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί 267.000.000 ανθρώπους, λόγω ανόδου της στάθμης των θαλασσών.

Κλιματική αλλαγή: Έξι μήνες καλοκαίρι και δύο μήνες χειμώνα μέχρι το 2100

Η κλιματική αλλαγή «λιώνει» την Ανταρκτική. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό σημειώθηκε ρεκόρ ζέστης στις 6 Φεβρουαρίου του 2020. Ο υδράργυρος άγγιξε τους 18,3 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο επικυρωμένο ρεκόρ ήταν 17,5 βαθμοί Κελσίου, τον Μάρτιο του 2015.

Έρευνα: H κλιματική αλλαγή ανησυχεί τους νέους περισσότερο από τον κορωνοϊό

Οι πάγοι λιώνουν 57%  πιο γρήγορα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας.

Ακραία κύματα καύσωνα σαρώνουν τον πλανήτη

Τα ακραία κύματα καύσωνα σαρώνουν τον πλανήτη. Η ζωή στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ έχει παραλύσει με το  θερμόμετρο να γράφει 47,2 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο εδώ και μέρες. Στο Λίτον του Καναδά δεν πέφτει κάτω από τους 49,6 βαθμούς με την πόλη να έχει παραδοθεί στις φλόγες. 

Εικόνα από τη φωτιά στην Καλιφόρνια- φωτογραφία ΑΡ

Εικόνα από τη φωτιά στην Καλιφόρνια- φωτογραφία ΑΡ

Η βόρεια Καλιφόρνια καίγεται από τη φωτιά «Λάβα» όπως την ονόμασαν. Η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταστήσει ευάλωτα τα δάση.

Στη βρετανική Κολούμπια του Καναδά μέσα σε 5 μέρες έχουν καταγραφεί  486 αιφνίδιοι θάνατοι καταγράφοντας αύξηση 195% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top