Κομισιόν για AstraZeneca: «Θέλουμε τις δόσεις, όχι τα λεφτά»

Τι είπε αποκλειστικά στον Θάνο Αθανασίου εκπρόσωπος της Κομισιόν

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 25/5 για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca λόγω των καθυστερημένων δόσεων των εμβολίων για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη. 

AstraZeneca: Σε δικαστήριο του Βελγίου η διαμάχη με την Κομισιόν

Στόχος της Κομισιόν με τη πρόταση περί επιβολής προστίμων στην ΑstraZeneca για μελλοντικές αποκλίσεις από συμβατικές υποχρεώσεις είναι να έχει στο μέλλον η εταιρεία αντικίνητρα και εν τέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει όλες τις υπεσχημένες δόσεις, όπως εξήγησε σήμερα στον ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμακερ. Η απάντηση αυτή έρχεται μετά τα δημοσιεύματα για την αγόρευση των δικηγόρων της Ε.Ε. στο πρωτοδικείο των Βρυξελλών.

AstraZeneca: «Η εταιρία δεν τήρησε τη συμφωνία γι΄αυτό κινηθήκαμε νομικά»

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμακερ δήλωσε η Κομισιόν ζητά καταρχήν τη παράδοση των δόσεων.

«Για να υποχρεώσουμε την εταιρεία να το κάνει αυτό, διεκδικούμε τις κυρώσεις (σε περίπτωση μη τήρησης των παραδόσεων) και συγκεκριμένα, ποινή 10 ευρώ για κάθε δόση που δεν παραδίδεται ανά ημέρα, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Και μόνο για δόσεις που δεν παρέχονται», τόνισε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Κομισιόν ζητά και 10 εκατ. ευρώ την ημέρα σε περίπτωση που η εταιρεία δεν τηρεί άλλες υποχρεώσεις, όπως η χρήση όλων των εγκαταστάσεων που προβλέπονται στις συμβάσεις  για την παραγωγή των δόσεων.

«Όλα αυτά φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαστής θα δεχθεί ένα τέτοιο σκεπτικό», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top