Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Έλληνας επιβάτης που κατέβηκε στο Μινσκ

Η αποκάλυψη του Bloomberg και ο ρόλος των πρακτόρων στην «αεροπειρατεία»

Ποιος είναι ο Έλληνας που αποβιβάστηκε στο Μινσκ και τι είπε για την αεροπειρατεία. βίντεο από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 25/5

Ένας Έλληνας και δύο υπήκοοι Λευκορωσίας ήταν τα άτομα που αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Λευκορωσία: Το πρώτο βίντεο του Προτάσεβιτς μετά τη σύλληψή του

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Bloomberg για την «κρατική αεροπειρατεία», εκτός από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και την κοπέλα του που συνελήφθησαν, κατέβηκαν από την πτήση και αυτά τα τρία πρόσωπα.

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς και γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Aυτό είναι το αεροπλάνο της Ryanair που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους , στο οποίο έγινε «κρατική αεροπειρατεία» και προσγειώθηκε στο Μινσκ- φωτογραφία ΑΡ

Aυτό είναι το αεροπλάνο της Ryanair που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους , στο οποίο έγινε «κρατική αεροπειρατεία» και προσγειώθηκε στο Μινσκ- φωτογραφία ΑΡ

Η πηγή του Bloomberg δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με το γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι πράκτορες παρακολουθούσαν τον Προτάσεβιτς και στο αεροπλάνο.

Ακόμα κι αν οι δύο Λευκορώσοι που κατέβηκαν ήταν πράκτορες, θολός είναι ο ρόλος του Έλληνα επιβάτη. Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση, χωρίς να είναι ξεκάθαρος προς το παρόν.

H είδηση ότι Έλληνας επιβάτης αποβιβάσθηκε στο Μινσκ, όπως μεταδόθηκε από τον Αnt1: Ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση Προτάσεβιτς αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται για επιβάτη που απλά θέλησε να κατέβει από το αεροπλάνο

H είδηση ότι Έλληνας επιβάτης αποβιβάσθηκε στο Μινσκ, όπως μεταδόθηκε από τον Αnt1: Ερευνάται η εμπλοκή του στην υπόθεση Προτάσεβιτς. αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται για επιβάτη που απλά θέλησε να κατέβει από το αεροπλάνο

Ποιος είναι ο Έλληνας επιβάτης που κατέβηκε στο αεροδρόμιο του Μινσκ

Διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας είναι ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους, με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του. Εφόσον το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άρπαξε την ευκαιρία και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

Ρομάν Προτάσεβιτς: Πράκτορες της KGB τον παρακολουθούσαν στην Αθήνα και το αεροπλάνο

Χθες, ο επικεφαλής της Ryanair και η ιρλανδική κυβέρνηση υποστήριξαν πως πράκτορες ασφαλείας της Λευκορωσίας ήταν στο αεροπλάνο. «Πιστεύουμε ότι πράκτορες της KGB αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο, επίσης» σημείωσε ο Michael O'Leary.

Λευκορωσία: Πράκτορες παρακολουθούσαν τον Προτάσεβιτς στην Αθήνα

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βάιου Σύρρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (24/5), φαίνεται πως ένα δίκτυο ρωσόφωνων πρακτόρων παρακολουθούσε τον Προτάσεβιτς στενά στην Αθήνα και το αεροδρόμιο.

Ο ίδιος ο Ρομάν Προτάσεβιτς είχε αντιληφθεί την παρουσία ενός φαλακρού μεσήλικα, ο οποίος τον πλησίασε κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων και φωτογράφισε τα έγγραφα που κρατούσε ο δημοσιογράφος. Οι ελληνικές αρχές έχουν εντοπίσει το εν λόγω πρόσωπο κι ένα ακόμα άτομο, που φέρεται να ήταν στην ομάδα που παρακολουθούσε τον Προτάσεβιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top