Λευκορωσία: Το πρώτο βίντεο του Προτάσεβιτς μετά τη σύλληψή του

Παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων

Τι ισχυριζόταν πριν τη σύλληψή του ο Ρομάν Προτασέβιτς για το καθεστώς Λουκασένκο. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς που συνελήφθη στη Λευκορωσία αφού οι αρχές ανάγκασαν ένα αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ, εμφανίστηκε σε βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Λευκορωσία: Ποιος είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς και γιατί βρισκόταν στην Αθήνα

Στο εν λόγω βίντεο, φαίνεται καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι και κοιτάζοντας την κάμερα αναφέρει ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», ανέφερε.

Λευκορωσία αεροπειρατεία - δημοσιογράφος

Βίντεο που κυκλοφόρησε το telegram απεικονίζει τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Προτάσεβιτς δηλώνει επίσης ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ και αρνείται ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε σε ορισμένους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί: 

 

Ποιος είναι ο 26χρονος Ρομάν Προτάσεβιτς και γιατί διώχθηκε από τον Λουκασένκο

Μέσα από τα διαδικτυακά κανάλια του με τους εκατομμύρια ακολούθους κατακεραύνωνε καθημερινά τον κολλητό του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και οργάνωνε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Τώρα φοβάται πως θα έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Ο νεαρός δημοσιογράφος στηρίζει σθεναρά την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Σβιατλάνα Τσιχανοφσκαγια, σύζυγο του φυλακισμένου μπλόγκερ Σεργκέι Τσιχανοφσκι, η οποία μίλησε για το καθεστώς Λουκασένκο στο φόρουμ των Δελφών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Προτάσεβιτς ζει στη Λιθουανία, φοβούμενος πιθανή φυλάκισή του στη Λευκορωσία. Η KGB, τον έχει συμπεριλάβει σε λίστα τρομοκρατών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top