Μ.Βρετανία: Εναλλακτικό εμβόλιο αντί για AstraZeneca στους κάτω των 40 ετών

Ανησυχία μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Ap Hub Video

Μετά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες για περιστατικά θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, στη Μεγάλη Βρετανία θα προσφέρεται ένα διαφορετικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό στις ηλικίες κάτω των 40 ετών.

AstraZeneca: Τρίτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Daily Telegraph και Independent, η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει ότι θα πρέπει να προσφέρεται σε αυτές τις ηλικίες ένα εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna ως ένα μέτρο «μέγιστης προφύλαξης».

Εμβόλιο: AstraZeneca και Pfizer αποτελεσματικά κατά 87% από την πρώτη δόση

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε χθες ότι η θέση της JCVI και της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων (MHRA) «συνεχίζει να είναι ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford/AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων, επισημαίνοντας ότι εξετάζονται οι συστάσεις με βάση τις τελευταίες επιστημονικές συμβουλές. έφερε η εκπρόσωπος σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Βρετανία οδεύει προς το να προσφέρει ένα εμβόλιο σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου. 

Εμβόλιο AstraZeneca για γυναίκες 30 - 39 ετών: Η εναλλακτική λύση

Μικρή αύξηση στα περιστατικά θρομβώσεων στη Μεγάλη Βρετανία

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο η JCVI συνέστησε να προσφέρεται ένα εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών. Οι έγκυες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώθηκαν να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Στα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι η συχνότητα εμφάνισης των σπάνιων θρομβοεμβολών σε συνδυασμό χαμηλών αριθμών αιμοπεταλίων ήταν 10,5 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις, σε σύγκριση με 9,3 ανά 1 εκατομμύριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η JCVI συνέταξε τις συστάσεις της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και μια ανακοίνωση από την κυβέρνηση αναμένεται αργότερα σήμερα, ανέφερε ο Independent.

Η ρυθμιστική αρχή τόνισε χθες ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι σπάνιες θρομβοεμβολές που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίστηκαν περισσότερο σε γυναίκες από όσο σε άνδρες, σημειώνοντας ότι η διαφορά στα περιστατικά ήταν μικρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top