Η Ολλανδία βάζει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και ανοίγει την εστίαση

Ανακοινώνει άρση του lockdown παρά τα αυξημένα κρούσματα

Στιγμιότυπα από το Άμστερνταμ εν μέσω lockdown. Video Reuters

Η Ολλανδία αναμένεται να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό την επόμενη εβδομάδα παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την επαναλειτουργία της εστίασης να βρίσκονται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Τους τελευταίους έξι μήνες στη χώρα εφαρμόζονται διάφορα στάδια lockdown, την ώρα που όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά από τα μέσα Οκτωβρίου και οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων, αρχής γενομένης την Τετάρτη 28 Απριλίου. Συγκεκριμένα:

  • Θα αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που εφαρμόζεται πανεθνικά τους τελευταίους τρεις μήνες.
  • Θα επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια να λειτουργήσουν, εξυπηρετώντας μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους μεταξύ 12 το μεσημέρι και 18.00 το απόγευμα.
  • Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά
  • Τα καταστήματα θα μπορούν να υποδέχονται περισσότερους πελάτες.

lockdown Ολλανδία

Στιγμιότυπο από το lockdown στο Άμστερνταμ. AP Images

Ολλανδία: Άρση μέτρων παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Παρά τα μέτρα, τα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ αυξήθηκαν πρόσφατα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 5% την εβδομάδα έως σήμερα, σε σχεδόν 54.000, λένε οι υγειονομικές αρχές, με την πίεση σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας να παραμένει στα ύψη.

Όμως, η ένωση νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε χθες ότι τα χειρότερα του τρίτου κύματος των μολύνσεων ενδέχεται να πέρασαν, καθώς ο αριθμός νέων εισαγωγών μειώθηκε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα και οι εμβολιασμοί στους ηλικιωμένους επιταχύνονται.

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί στη χώρα

Έως σήμερα περίπου 4,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί εκτιμάται ότι έχουν γίνει στη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων, με περίπου 750.000 εμβολιασμούς να αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη στα μέτρα lockdown ελαττώνεται και οι νοσοκομειακές ενώσεις και δήμαρχοι μεγάλων πόλεων υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση να γευματίζει κανείς στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων θα πρέπει να αρθεί αμέσως, επικαλούμενοι τα πλήθη των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στα πάρκα.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας, περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στην Ολλανδία και πάνω από 20.000 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top