Ψηφιακή πλατφόρμα σε 24 γλώσσες για τη Διάσκεψη για το «Μέλλον της Ευρώπης»

Οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να συμβάλουν διαμορφώνοντας το μέλλον τους

χάρτης παζλ Γαλλία Γερμανία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που αποτελείται από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει την πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, καλώντας όλους τους πολίτες της ΕΕ «να συμβάλουν και να διαμορφώσουν το μέλλον τους και αυτό της Ευρώπης στο σύνολό της».

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, «η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε 24 γλώσσες, επιτρέποντας σε πολίτες από όλη την Ένωση να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν ιδέες και απόψεις μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων».

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια άνευ προηγουμένου, ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς διοργάνωση που επιδιώκει να δώσει σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα μεγαλύτερο λόγο σχετικά με το τι περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και στη συνέχεια θα συμβάλει στην καθοδήγηση της μελλοντικής κατεύθυνσης και χάραξης πολιτικής της ΕΕ.

Η Μικτή Προεδρία δεσμεύτηκε να δώσει συνέχεια στα αποτελέσματα της Διάσκεψης. Η Διάσκεψη ξεκινά επίσημα στις 9 Μαΐου. Η Μικτή Προεδρία της Διάσκεψης χαιρέτισε σήμερα την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι δήλωσε: «η πλατφόρμα αντιπροσωπεύει ένα βασικό εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν και να έχουν λόγο για το μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι φωνές τους θα ακουστούν και ότι έχουν κάποιο ρόλο στη λήψη αποφάσεων, ανεξάρτητα από την πανδημία COVID-19. Η ευρωπαϊκή δημοκρατία, αντιπροσωπευτικού και συμμετοχικού είδους, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από το, γιατί το κοινό μας μέλλον το απαιτεί».

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, εξ ονόματος της Προεδρίας του Συμβουλίου, δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα οι πολίτες μας να μοιραστούν ενεργά τις μεγαλύτερες ανησυχίες και τις ιδέες τους. Αυτή η συζήτηση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε πιο σχετικό χρόνο. Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα, ώστε να βγούμε από αυτήν την κρίση ακόμα πιο δυνατά και όταν ξεπεράσουμε την πανδημία είμαστε έτοιμοι για το μέλλον. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε την Ευρώπη του μέλλοντος μαζί, μια πιο δίκαιη, πιο πράσινη και πιο ψηφιακή Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών μας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, συμπλήρωσε: «Υγεία, κλιματική αλλαγή, καλές και βιώσιμες θέσεις εργασίας σε μια ολοένα και περισσότερο ψηφιακή οικονομία, την κατάσταση των δημοκρατικών μας κοινωνιών - καλούμε τους Ευρωπαίους να μιλήσουν, να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους και να πουν εμείς σε ποια Ευρώπη θέλουν να ζήσουν. Με αυτήν την πλατφόρμα πολιτών, δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε τους Ευρωπαίους κοντά. Λάβετε μέρος στη συζήτηση! Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που θέλουμε για την Ένωσή μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top