Μ. Βρετανία: «Ανοσία της αγέλης» από 12 Απριλίου δείχνει μοντέλο του UCL

Η πρόβλεψη πάει «κόντρα» στις μέχρι τώρα εκτιμήσεις

Στιγμιότυπα lockdown από το Λονδίνο. AP Hub Videos

Η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να επιτύχει την πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» απέναντι στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με αισιόδοξη πρόβλεψη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL).

Μεγάλη Βρετανία: Δωρεάν τεστ Covid για όλους ενόψει της άρσης του lockdown

Η έρευνα του UCL, που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, εκτιμά πως περίπου τα 3/4 των Βρετανών (73,4%) θα έχουν ανοσία είτε μέσω των εμβολιασμών, είτε επειδή έχουν μολυνθεί ήδη από τον ιό.

O καθηγητής Καρλ Φρίστον, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, υποστήριξε ότι τα υψηλότατα ποσοστά που προκύπτουν από το μοντέλο του πανεπιστημίου τον εξέπληξαν, ωστόσο «προκύπτουν εύλογα αν αναλογιστεί κανείς ότι το 50% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, το 42% των πολιτών έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό και ένα 10% έχει προϋπάρχουσα ανοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ανοσία της αγέλης Μεγάλη Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να επιτύχει την πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» απέναντι στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 12 Απριλίου, σύμφωνα με αισιόδοξη πρόβλεψη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου. AP Images

Σε αντίθεση η έρευνα του UCL με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις

Η εκτίμηση αυτή, ωστόσο, έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις των επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης, που προειδοποιούν για νέο κύμα εντός του καλοκαιριού, αλλά και με την πρόβλεψη του Imperial College, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των πολιτών που εμβολιάστηκαν μέχρι τα τέλη Μαρτίου έφτασε το 34% του συνολικού πληθυσμού.

Από την άλλη, τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, έδειχναν πως την εβδομάδα έως τις 14 Μαρτίου, το 54% του πληθυσμού της Αγγλίας είχε αντισώματα κατά του κορωνοϊού, με λίγο μικρότερα ποσοστά να καταγράφονται για τα στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Από τότε έχουν εμβολιαστεί επιπλέον 7,1 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έχουν καταγραφεί και περίπου 100.000 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Συνολικά μέχρι σήμερα έχει καταγράψει περισσότερα από 4,7 εκατ. κρούσματα και πάνω από 127.000 θανάτους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top