Μεγάλη Βρετανία: Δωρεάν τεστ Covid για όλους ενόψει της άρσης του lockdown

Θα διενέμονται σε σπίτια και χώρους εργασίας

Στιγμιότυπα από το Λονδίνο εν μέσω lockdown. Ap Hub Video

Ακολουθώντας το παράδειγμα της χώρας μας για δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι στην Αγγλία θα μπορούν να κάνουν τεστ για δύο φορές την εβδομάδα, με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας στη χώρα και καθώς η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ο Τζόνσον, ο οποίος αναμένεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια για επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών και το άνοιγμα τομέων της οικονομίας αργότερα σήμερα, σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα μαζικών τεστ θα «σπάσει» την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού και θα εντοπίζει τα κρούσματα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Την ώρα που μεγάλο μέρος της Ευρώπης εισέρχεται σε νέα lockdown για την αντιμετώπιση μιας αύξησης των κρουσμάτων, ο Τζόνσον έχει εκπονήσει ένα κλιμακωτό σχέδιο για την χαλάρωση των περιορισμών τους ερχόμενους μήνες, το οποίο συνιστά τεράστια ώθηση για μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μεγάλη Βρετανία

Τα self test όπλο και στη Μεγάλη Βρετανία για την ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα. Ap Images

Διανομή… κατ΄οίκον τα τεστ για κορωνοϊό – Θα υπάρχουν και στα φαρμακεία

Ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ σημείωσε ότι τεστ θα στέλνονται σε σπίτια ή επιχειρήσεις, ή θα μπορεί να τα βρει κανείς σε φαρμακεία ή κέντρα διαγνωστικών εξετάσεων. Επίσης, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα τίθεται σε απομόνωση.

Η αύξηση των διαγνωστικών τεστ θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας από τους υγειονομικούς αξιωματούχους καθώς η χώρα προχωράει σε ένα αργό άνοιγμα έπειτα από ένα αυστηρό lockdown τεσσάρων μηνών.

κορωνοϊός Μεγάλη Βρετανία

Προς σταδιακό άνοιγμα οδεύει η Μεγάλη Βρετανία από τις 12 Απριλίου. Ap Images

Μεγάλη Βρετανία: Προς άνοιγμα εστίαση και λιανεμπόριο στις 12 Απριλίου

Ο Τζόνσον αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι όλα τα καταστήματα λιανικής, εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και τα κομμωτήρια θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στις 12 Απριλίου στην Αγγλία, ενώ ένα σύστημα επισήμανσης για τις χώρες ανάλογα με τα επίπεδα των κρουσμάτων και των εμβολιασμών θα χρησιμοποιηθεί για τα διεθνή ταξίδια.

Διαβατήρια εμβολιασμού θα δοκιμαστούν επίσης για τις μαζικές εκδηλώσεις.

Βάσει του τρέχοντος σχεδίου για τα διεθνή ταξίδια, αυτά δεν θα επαναληφθούν ως τις 17 Μαΐου το νωρίτερο. Οι Financial Times έγραψαν ότι ο Τζόνσον δεν αναμένεται να καθορίσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία ακολουθούν τον δικό τους, παρόμοιο δρόμο για την έξοδό τους από ένα αυστηρό lockdown που είχε επιβληθεί στις αρχές του έτους.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι σε θέση να επιδιώξει μια ανάκαμψη μετά την χορήγηση δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 των Pfizer και της AstraZeneca σε περισσότερο από τον μισό ενήλικο πληθυσμό. Η επαναλειτουργία των σχολείων τον Μάρτιο δεν οδήγησε σε μια αύξηση των κρουσμάτων, παρά την αύξηση των διαγνωστικών τεστ που γίνονται. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top