AstraZeneca: Αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του Γενς Σπαν είναι όχι!»

Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα της Γερμανίας. AP Hub Video

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αρνήθηκε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, απορρίπτοντας σχετική πρόσκληση του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν.

Γερμανία: Μόνο για άτομα άνω των 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

«Η απάντησή μου στην πρόσκληση του Γενς Σπαν είναι όχι! Δε θα επιτρέψω να με πατρονάρει κανείς», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην εφημερίδα BILD, αποφεύγοντας, ωστόσο, να αξιολογήσει το ίδιο το εμβόλιο.

AstraZeneca Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αρνήθηκε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. AP Images

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Σπαν κάλεσε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη της κυβέρνησης που είναι άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν με AstraZeneca, προκειμένου να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

AstraZeneca: Σταματoύν τα εμβόλια σε γυναίκες κάτω των 60 ετών στη Γερμανία

Η πρόσκληση αφορούσε την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (66 ετών), τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς (62), τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ (71), τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (62) και τον υπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γκερντ Μιούλερ (65). Ανάλογη πρόσκληση είχε απευθύνει ο υπουργός Υγείας και στους 
Νωρίτερα σήμερα πάντως ο 65χρονος Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Βερολίνο.

Ερωτώμενος για τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρίνισε ότι δεν απευθύνθηκε σε κάποιον υπουργό συγκεκριμένα ζητώντας του να εμβολιαστεί με AstraZeneca και εξέφρασε την κατανόησή του για όσους επιθυμούν να συμβουλευτούν προηγουμένως τον γιατρό τους. 

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία αποφασίστηκε η παύση εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες κάτων των 60 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top