Έρευνα: Όσοι περπατούν αργά κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από κορωνοϊό

Γιατί αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη

περπάτημα

Μια περίεργη συσχέτιση φέρνει στο φως νέα βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο τρόπος που περπατούν οι άνθρωποι μαρτυρά την πιθανότητα σοβαρής νόσου από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη υποστηρίζει ότι «όσοι περπατούν αργά έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά από κορωνοϊό και σχεδόν τετραπλάσια να πεθάνουν, ανεξάρτητα με το αν είναι παχύσαρκοι ή όχι».

Κορωνοϊός: Ποιες ώρες δείχνει πιο ακριβές αποτέλεσμα το μοριακό τεστ

Η έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Γιέιτς του Πανεπιστημίου του Λέστερ, συμπεριέλαβε πάνω από 410.000 μεσήλικες. Τα συμπεράσματα βγήκαν μετά τη συσχέτιση του δείκτη μάζας σώματος και της ταχύτητας βαδίσματος με τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από Covid-19.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, όσοι περπατούν αργά και έχουν κανονικό βάρος, έχουν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται 3,75 φορές περισσότερο να πεθάνουν εξαιτίας της, από ότι όσοι έχουν κανονικό βάρος και περπατούν γρήγορα.

Κορωνοϊός - Έρευνα: 30% έως και 100% πιο θανατηφόρο το βρετανικό στέλεχος

Άλλο ένα περίεργο εύρημα της έρευνας είναι ότι όσοι περπατούν αργά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τους παχύσαρκους, οι οποίοι περπατούν πιο γρήγορα. Επομένως, ο κίνδυνος είναι αυξημένος για όσους περπατούν αργά είτε έχουν κανονικό βάρος είτε είναι παχύσαρκοι.

«Οι γρήγοροι βαδιστές, όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία και υγεία καρδιάς, πράγμα που τους κάνει πιο ανθεκτικούς στους εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως μία λοίμωξη από ιό», δήλωσε ο δρ Γιέιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top