Ολλανδία: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 600 εκατ. ευρώ πριν βγουν στην αγορά

Μεταφέρθηκαν από τα λιμάνια του Παναμά και της Παραγουάης

ναρκωτικά

Τεράστια ποσότητα ναρκωτικής ουσίας - πάνω από 23 τόνους - κατέσχεσαν οι γερμανικές και βελγικές Αρχές σε εφόδους που πραγματοποίησαν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Οι ποσότητες κοκαΐνης προορίζονταν για την αγορά της Ολλανδίας και η αξία τους υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλήτερη κατάσχεση που έγινε ποτέ στη χώρα.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας 28χρονος Ολλανδός ως ο αποδέκτης των δύο κιβωτίων που περιείχαν τις ποσότητες ναρκωτικής ουσίας. Το ένα κιβώτιο εντοπίστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας και περιείχε 16,17 τόνους κοκαΐνης κρυμμένους σε μεταλλικές συσκευασίες με βαφή για τοίχους. Το συγκεκριμένο πλοίο είχε ξεκινήσει από την Παραγουάη.

Το άλλο κιβώτιο βρέθηκε σε πλοίο στην Αμβέρσα στο Βέλγιο. Εκεί εντοπίστηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με ξυλεία. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Παναμά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Παραγουάη αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο λαθρέμπορων κοκαΐνης τα τελευταία χρόνια που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά μπορεί να είχαν τοποθετηθεί μέσα στα πλοία σε άλλα λιμάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top