ΗΠΑ: Γυναίκα μολύνθηκε με κορωνοϊό από μόσχευμα και πέθανε

Ήταν θετική η δότρια

κορωνοϊός

Μια απίστευτη ιστορία με τραγικό τέλος εκτυλίχθηκε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό δύο μήνες μετά από μεταμόσχευση πνεύμονα, ο οποίος ήταν μολυσμένος.

Η ασθενής που έπασε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, δέχτηκε το μόσχευμα μετά από έναν χρόνο αναμονής, κανείς όμως δε γνώριζε ότι η δότρια ήταν θετική στον κορωνοϊό. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και πήγαν όλα καλά, ωστόσο η γυναίκα παρουσίασε πολύ γρήγορα συμπτώματα.

Ιατρικό θαύμα στη Γαλλία: Γέννησε με τη μήτρα της μητέρας της

Τρεις μέρες μετά την επέμβαση, ανέβασε πυρετό, έπεσε η αρτηριακή της πίεση και ανέσαινε δύσκολα. Οι εξετάσεις έδειξαν λοίμωξη στους πνεύμονες. Στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε με προβλήματα στην καρδιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της λίγους μήνες αργότερα. 

Το μόσχευμα είχε βρεθεί μετά από τροχαίο που είχε μια άλλη γυναίκα, η οποία τότε ήταν θετική στον ιό. Από τη μεριά του το νοσοκομείο υποστηρίζει ότι τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας και πως πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση που ο κορωνοϊός μεταδίδεται από μολυσμένο μόσχευμα. Η οικογένεια όμως θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top