Ολλανδία: Δικαστήριο ζητά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Δεν έχει καμία νομική βάση»

Διαδηλώσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία

Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία επέβαλε προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι στερείται σωστής νομικής βάσης.

Κορωνοϊός: Στα 530 τα κρούσματα των μεταλλάξεων - Πού εντοπίζονται

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου και είναι από τις 21:00 το βράδυ έως τις 04:30 το πρωί. Είναι η πρώτη φορά που επιβλήθηκε στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και προκάλεσε πολυήμερες ταραχές από διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων. .Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα μέχρι τουλάχιστον τις 3 Μαρτίου.

ECDC: «Η μάσκα πρέπει να συμπληρώνει τα μέτρα και όχι να τα αντικαθιστά»

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας βασίζεται σε έναν νόμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπου δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση με το Κοινοβούλιο», ανέφερε το δικαστήριο στη Χάγη.

«Δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια πιεστική ανάγκη σε αυτήν την περίπτωση. Εκτεταμένα μέτρα όπως αυτά πρέπει να στηρίζονται σε κατάλληλους νόμους», συνέχισε.

Μόσιαλος: Δε συσχετίζονται τα εμβόλια με το σύνδρομο Guillain-Barré

Το δικαστήριο ανέφερε πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν απολύτως απαραίτητη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς το ποσοστό μόλυνσης στην Ολλανδία μειωνόταν ήδη προτού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top