ΗΠΑ: Ετοιμάζει τη λίστα με τις προεδρικές χάρες ο Τραμπ

Έχει σκεφτεί να δώσει χάρη και στον εαυτό του

Οχυρώνεται η Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Εκατό προεδρικές χάρες ετοιμάζεται να απονείμει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου Μπάιντεν.

Ενωτικός τώρα ο Τραμπ – Το νέο του μήνυμα μετά την παραπομπή του σε δίκη

Σύμφωνα με τον Guardian, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι ο Τραμπ έχει συζητήσει ιδιωτικά με συμβούλους του για το αν πρέπει να απονείμει χάρη και στον εαυτό του. Ήδη από την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με δικά του άτομα, όπως ο γαμπρός του και η κόρη του, για να καταρτίσει τη λίστα αιτημάτων για χάρη.

Ένα από τα πρόσωπα που θα λάβουν χάρη είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο επί χρόνια προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο οποίος ηγήθηκε των νομικών προσπαθειών για την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με το CNN, ο τελικός κατάλογος των ευνοημένων από τις προεδρικές χάρες, αναμένεται να περιλαμβάνει περιπτώσεις της ποινικής δικαιοσύνης, καθώς και πιο αμφιλεγόμενες για πολιτικούς συμμάχους και φίλους.

«Μέση Ανατολή» θυμίζει η Ουάσινγκτον - Οι αλλαγές που υπόσχεται ο Μπάιντεν

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη σε 94 άτομα, τα περισσότερα εξέχοντα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ για συνωμοσία με τη Ρωσία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top